Zimske aktivnosti

Poleg smučanja in deskanja Pohorje v času zimske sezone ponuja še druge aktivnosti za obiskovalce različnih starosti, zmožnosti, interesov in okusov.

Sankanje in spusti s pležuhi

Pozimi sta na Bellevueju in Arehu poleg otroških poligonov urejeni tudi sankališči. Pri tem je sankačem na Bellevueju omogočena uporaba vlečnih trakov Bejbika. V določenih terminih po koncu nočne smuke potekajo še spusti s pležuhi.

Turna smuka

Ob dobrih zimskih razmerah je na Pohorju dovolj prostora za turno smuko tako na mariborskem kot areškem delu. Za turno smuko oziroma vzpenjanje navkreber so na Mariborskem Pohorju določeni posebni termini.

Tek na smučeh

Če nas narava obdari z dovolj naravnega snega, na Pohorju poskrbimo tudi za tek na smučeh; na voljo je na teptanih progah na Arehu (v dolžinah 6 km, 3 km in 1 km) in tudi na progi na relaciji Bellevue–Areh (grebenska pot).

Vožnje z motornimi sanmi

Adrenalinskim navdušencem pozimi omogočamo tudi panoramske vožnje s snežnimi motornimi sanmi na relaciji Bellevue–Areh.

Smučarska šola, izposoja opreme in servis

V času zimske sezone je na Pohorju organizirana smučarska šola, ki vključuje različne vrste tečajev in tudi individualno učenje smučanja. Po želji poskrbimo še za šolo deskanja in teka na smučeh. Prav tako sta zagotovljena izposoja kompletne opreme in servis.

Scroll to Top