Kolesarski park

BIKE PARK
POHORJE MARIBOR


virtualni
ogled 360°

V živo

SPLETNE
KAMERE

Bike park Pohorje Maribor

OBRATOVANJE

Bike park Pohorje Maribor

cenik

Bike park Pohorje Maribor

AKTUALNO

BIKE PARK POHORJE MARIBOR

V osrčju narave Pohorja je urejen Bike park Pohorje Maribor z več različnimi progami. Od leta 1999 velja ena od naših prog (World Cup) za legendarno progo svetovnega prvenstva v spustu z gorskimi kolesi.

Bike park Pohorje Maribor so ustvarili gorski kolesarji za gorske kolesarje – le 60 km od Gradca, 250 km od Dunaja in 350 km od Budimpešte nudi svojim obiskovalcem veliko več kot zgolj adrenalinska doživetja.

Spustite se skoraj direktno v središče Maribora! Na voljo so proge za začetnike in družine, napredne in izkušene gorske kolesarje, pa tudi za profesionalce. Dobrodošli v Mariboru!

FLOW LINE

Flow Line je zabavna modra proga, z začetkom pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. V dolžino meri približno 5.5 kilometrov, z razburljivim spustom po več kot 712 vm pa vodi kolesarje vse do doline.

Flow Line je zasnovan za kolesarje vseh spretnosti in je zabaven tako za tiste, ki šele začenjajo svojimi kolesarskimi podvigi, kot za izkušene profesionalce.

Ta proga ima tekoč in igriv značaj. Na glavni vozni liniji so vsi elementi oblikovane tako, da jih je mogoče prevoziti brez izgube kontakta s podlago. S tem lahko začetniki postopoma pridobivajo na samozavesti in pilijo svoje kolesarske spretnosti. Poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki iščejo nekaj več časa v zraku. Elemente, primerne za izkušene senderje boste prepoznali po rdečih in črnih oznakah. Te vas vodijo rahlo iz idealne vozne linije in pričarajo gromozanske nasmeške.

Flow Line navdušuje kolesarje vseh spretnosti in pričara nepozabna doživetja v Bike parku Pohorje Maribor.

Na progi potekajo vzdrževalna dela, prosimo upoštevajte obvoze. Hvala.
Virtualni ogled
TrailForks

RED LINE

Red Line je rdeča proga, z začetkom pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. V dolžino meri približno 2.9 kilometrov, z razburljivim spustom po več kot 510 vm pa vodi kolesarje nekaj metrov nižje od vmesne postaje Pohorske vzpenjače. Tam se pridruži progi Flow Line, ki kolesarje popelje v dolino.

Red Line je zasnovan za kolesarje, ki obožujejo visoke bande in skoke. Večina skokov je narejenih tako, da omogočajo postopno napredovanje in stopnjevanje samozavesti. Dvojni skoki, dropi in ostali zahtevni elementi so označeni z jasnimi znaki.

Ta proga je zelo tekoča in obljublja veliko zabave kolesarjem, ki že imajo nekaj kilometrov v sedlu. Omogoča odlično stopnjevanje osnovnega znanje gorskega kolesarjenja v Bike Parku Pohorje Maribor.

Virtualni ogled
TrailForks

WORLD CUP

Proga svetovnega pokala v spustu je tista, ki je Maribor postavila na svetovni zemljevid gorskega kolesarstva. Ikonična črna proga, s hitrimi in s koreninami prepletenimi sekcijami, znamenitim skalnatim Rocks and Roll-om ter dih jemajočimi skoki, vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Trenutno je World Cup urejen v skrajšani obliki in meri v dolžino 2.2 km in omogoča 465 vm spusta. Posodablja se celotna začetna sekcija te slovite proge. Namesto pri Koči Luka, se World Cup prehodno začne pri vstopu v drugi gozd. Do slednjega vas vodi Flow Line z jasnimi označbami vse od zgornje postaje Pohorske vzpenjače.

Proga World Cup je primerna za izkušene kolesarje. Namesto po enduro kolesu, boste za prave užitke raje posegli po kolesu za spust z nekaj več blaženja.

Ob koncu so tudi največje legende gorskega kolesarstva lovile dih, zato vas naj to ne preseneti.  Nedvomno pa vas bo krasil tudi izjemen nasmešek.

Virtualni ogled
TrailForks

FURY TRAIL

Fury trail je črna enduro proga, enoslednica prepredena s koreninami, naravnimi dropi in strmimi ter zavitimi ovinki, ki bo testirala vaše kolesarske spretnosti. 

Začetek Fury Traila se skriva ob Trikotni jasi, nasproti izhoda iz znamenite sekcije Rocks ’n Roll na progi World Cup.

Fury trail je naravna proga, narejena z ročnim orodjem in primerna za izkušene gorske kolesarje. Zelo razgiban teren zahteva polno koncentracijo in pričara nepozabne veselje.

Za maksimalni užitek bo bolje poseči po nekaj lažjem in poskočnem enduro kolesu, kot bolj blaženem in okornem kolesu za spust. 

Virtualni ogled
TrailForks
Virtualni spust po progi
Scroll to Top