Zaustavitev Pohorske vzpenjače med montažo vmesne postaje

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača bo v ponedeljek, 31. julija, začasno prenehala obratovati zaradi začetka postavljanja vmesne postaje. Iz tega razloga ne bo delovala predvidoma do konca septembra, bo pa med zaustavitvijo ob določenih dneh zagotovljen nadomestni prevoz s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme.

Za objekt vmesne postaje so bila nedavno že zaključena vsa gradbena dela, montaža postaje pa bo po ocenah izvajalca, podjetja Leitner, trajala okvirno 6 do 8 tednov. Ob sami postaji bo treba tudi postaviti dva dodatna stebra, še dva obstoječa stebra pa zamenjati. Pri tem bo izvajalec snel jeklenico krožne kabinske žičnice, ki jo bo po koncu del moral namestiti nazaj in utiriti, pred začetkom rednega obratovanja pa bodo potrebni še vsi pregledi in testiranja.

Med prekinitvijo delovanja Pohorske vzpenjače bodo sedežnice Radvanje, Poštela in Sleme obratovale ob četrtkih, petkih, sobotah, nedeljah in praznikih. Prevoz z Radvanjem in s Poštelo bo na razpolago med 9. in 19. uro tako navzgor kot navzdol (z Radvanjem do vključno 27.8. ob sobotah in nedeljah ter za praznik v torek 15.8. do 20h), ob potnikih pa bo mogoč še prevoz koles. Medtem bo sedežnica Sleme, ki bo delovala med 9. in 18. uro, potnike vozila samo navzgor (zaradi neprilagojenega vstopa na zgornji postaji), ob tem pa na njej ne bo moč prevažati koles.

Vse personalizirane vozovnice za krožno kabinsko žičnico in Bike park Pohorje bodo veljale tudi za uporabo sedežnic. Kljub temu bo podjetje Marprom iz Skupine JHMB imetnikom omenjenih vozovnic podaljšalo njihovo veljavnost za čas, ko Pohorska vzpenjača ne bo v pogonu med montažo vmesne postaje.

Za ostale uporabnike sedežnic bodo veljale naslednje cene vozovnic:

  • enosmerna vozovnica za vse tri sedežnice – 10 EUR odrasli, 7 EUR otroci, mladina, študenti in seniorji,
  • povratna vozovnica za Poštelo in Radvanje + Sleme (navzgor) – 11 EUR odrasli, 8 EUR otroci, mladina, študenti in seniorji;
  • enosmerna vozovnica za Radvanje – 3 EUR odrasli, 2 EUR otroci, mladina, študenti in seniorji,
  • povratna vozovnica za Radvanje – 5 EUR odrasli, 3 EUR otroci, mladina, študenti in seniorji;
  • enosmerna vozovnica za Poštelo – 4 EUR odrasli, 3 EUR otroci, mladina, študenti in seniorji,
  • povratna vozovnica za Poštelo – 6 EUR odrasli, 4 EUR otroci, mladina, študenti in seniorji;
  • enosmerna vozovnica za Sleme (navzgor) – 3 EUR odrasli, 2 EUR otroci, mladina, študenti in seniorji;
  • prevoz športne opreme (1 kos) skupaj za Radvanje, Poštelo in Sleme (razen kolo) – 4 EUR.

Sprememba cene vozovnice Bike park Pohorje v času zaustavitve Pohorske vzpenjače

V času zaustavitve Pohorske vzpenjače bo od četrtka do nedelje in med prazniki cena vozovnice za Bike park Pohorje znašala 19 EUR na osebo.

Točen čas trajanja zaustavitve Pohorske vzpenjače bo odvisen od poteka del. Ob ponedeljkih, torkih in sredah, ko sedežnice ne bodo obratovale, bosta zaprta tudi Bike park Pohorje in blagajna.

Obiskovalce prosimo za razumevanje.

Scroll to Top