Zagotovili dodatna parkirna mesta na Pohorju

Glede na množičen obisk pohorskih smučišč v času šolskih počitnic in posledično zasedenost obstoječih parkirišč ob vstopnih točkah na smučišča je podjetje Marprom skupaj z drugimi akterji pred prihajajočim koncem tedna uredilo še dodatna parkirna mesta na Pohorju. Na razpolago so na treh lokacijah: na Bellevueju pri naselju Bolfenk, na Arehu tik ob hotelu in na spodnji postaji sedežnice Pisker.

Pri tem še posebej opozarjamo, da parkiranje pred urejenimi parkirišči ob oziroma na cesti ni dovoljeno, saj v tem primeru avtomobili ovirajo ali onemogočajo vožnjo smučarskih avtobusov. Zaradi težav s prevoznostjo ceste smo vzpostavili stik tudi policijo, ki te dni že okrepljeno nadzira stanje na cestah in parkiriščih na Pohorju.

V primeru gneče in (pre)zasedenosti parkirišč vas bomo o tem sproti obveščali. Ne nazadnje pa v izogib nevšečnostim pri iskanju prostih parkirnih mest obiskovalcem, še zlasti domačinom, za brezskrben dostop do smučišč svetujemo uporabo mestnih avtobusov na liniji 6 Vzpenjača, krožne kabinske žičnice in smučarskih avtobusov Bellevue–Areh.

Scroll to Top