Z GORSKIMI KOLESI PO OZNAČENI KOLESARSKI POTI ČEZ POHORJE

Ljubitelji rekreativnega gorskega kolesarjenja ste 5. avgusta vabljeni na vodeni kolesarski izlet po Pohorski kolesarski transferzali, dan pozneje pa boste lahko na kolesu spoznali še lepote Dravske doline.

Kolesarjenje čez Pohorje na 82 kilometrov dolgi trasi, ki ga organizira agencija Mopa s partnerji, se bo začelo ob 8. uri pri zgornji postaji gondole, nato pa vodilo po gozdnih cestah in poteh mimo več priljubljenih koč na Pohorju vse do koče pod Kremžarjevim vrhom. Po počitku in oblini malici v tej koči bo sledil spust do Slovenj Gradca, od koder bo organiziran prevoz kolesarjev in koles do Maribora.

Tisti, ki želite premagati še Dravsko kolesarsko pot, boste lahko prenočili v koči pod Kremžarjevim vrhom, po zajtrku pa se podali na 84 kilometrov dolgo kolesarjenje po makadamskih in asfaltnih cestah do Maribora. Cilj bo pri Draš centru pod Pohorjem, kjer boste tudi prejeli priznanje.

Podrobne informacije o kolesarjenju čez Pohorje in po Dravski dolini ter o prijavnini najdete na spletni strani agencije Mopa www.mopa.si/koledar.php?pid=62.

Vabljeni.

Visit Pohorje

Scroll to Top