Vsi za Pohorje, Pohorje za vse

Čeprav so na Pohorju v zimski sezoni vselej v ospredju prizadevanja za čim kakovostnejšo rekreativno in turistično smuko, se hkrati potrudimo tudi pri pripravi različnih tekmovanj. Nič drugače ni tokrat, ko Mariborsko Pohorje 9. in 10. februarja gosti evropski pokal za ženske v veleslalomu. Zaradi tega je Snežni stadion do doline trenutno namenjen le tekmovalkam.

Pri tem popolnoma razumemo pričakovanja smučarjev, da so v zameno za kupljene vozovnice deležni čim več užitkov na snegu in da lahko smučajo po urejenih progah do doline. A tudi tekmovanja so tradicionalno del utripa na Pohorju, pri čemer je letošnji evropski pokal pomemben tudi v luči želene vrnitve Zlate lisice na domači hrib. Ne nazadnje pa pri takšnih dogodkih ne gre zgolj za tekmovalni vidik, temveč predvsem promocijo Pohorja in Maribora, kar je eden naših ključnih ciljev.

Verjamemo, da bo v času tekem dovolj urejenih prog za vse rekreativne smučarje, o morebitnih spremembah pri obratovanju in smuki do doline pa bomo sproti obveščali. Naši sodelavci na Pohorju so dneve in noči na terenu in se nesebično trudijo izpolniti vse naloge, zato upamo tudi na kanček razumevanja obiskovalcev glede pomena tekem. Vse v duhu slogana »Vsi za Pohorje, Pohorje za vse«.

Ob tem z veseljem napovedujemo skorajšnjo nočno smuko v dolino in živahno dogajanje v sodelovanju z vsemi pohorskimi gostinci.

Scroll to Top