V SOBOTO, 23. 1., PONOVNO ODPRTJE POHORSKIH SMUČIŠČ

21. 01. 2021

Na Pohorju bomo v soboto, 23. januarja, znova pognali žičniške naprave in odprli smučarske proge. Od omenjenega dne bo namreč smuka na Mariborskem Pohorju možna vse do doline, na Arehu pa do spodnje postaje sedežnice Pisker.

Ob ponovnem odprtju smučišč bomo na vstopnih točkah v soboto in nedeljo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Maribor zagotovili brezplačno hitro testiranje na covid-19. Oba dneva bo na razpolago med 8. in 12. uro na spodnji in zgornji postaji krožne kabinske žičnice v prostorih smučarskega servisa. S seboj je treba obvezno imeti zdravstveno izkaznico.

Od sobote bodo pohorska smučišča odprta vsak dan med 9. in 16. uro. V tem času bodo na Mariborskem Pohorju, kjer bo smuka do doline potekala po Čopovi progi in Snežnem stadionu, ob gondoli v pogonu oba trakova Bejbika in sedežnici Sleme ter Poštela, na Arehu pa vlečnice Ruška, Areška, Cojzarica in Žigart ter sedežnica Pisker. Gondola bo med odprtjem smučišč krožila neprekinjeno, ob tem pa bo opravila še vožnje na polno uro – ob 7. in 8. ter 17. in 18. uri.

V gondoli, kjer bo obvezna uporaba kirurške maske, se bosta lahko hkrati peljali največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, odprte žičniške naprave pa bodo lahko polovično zasedene, če ne gre za člane istega gospodinjstva. Smučarje in ostale obiskovalce prosimo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujete zaščitne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) – vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje mask in razkuževanje rok.

Z namenom, da bi se smučarji čim manj časa zadržali na blagajnah, predlagamo, da smučarske vozovnice naročite v predprodaji z elektronskim sporočilom na info@visitpohorje.si (v tem primeru pri nakupu velja 10 % popust), na voljo pa so tudi na Petrolovih bencinskih servisih. Obiskovalce, ki ne smučate, pa pozivamo, da ne hodite po smučiščih ali se sankate po njih, saj to ni dovoljeno, pri čemer bomo dogajanje poostreno nadzirali.

VisitPohorje

Scroll to Top