V SOBOTO, 19. 10., DELOVNA AKCIJA PRIJATELJI POHORJA

Pred prihajajočo zimsko sezono bomo na Mariborskem Pohorju znova organizirali že uveljavljeno jesensko delovno akcijo urejanja oziroma čiščenja smučarskih prog. Pod sloganom Prijatelji Pohorja jo bomo izpeljali v soboto, 19. oktobra, ko vabimo Mariborčane in ostale obiskovalce k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja, različnih predmetov in odpadkov s pohorskih strmin.

Tovrstno delovno akcijo smo na Mariborskem Pohorju izvedli že v minulih treh letih, ko je vsakič privabila veliko udeležencev. Letos jo skupaj pripravljata Alpski smučarski klub Branik Maribor in javno podjetje Marprom, ponovno pa računamo na pomoč še nekaterih mariborskih javnih podjetij in društev. Delovna akcija, kjer ste dobrodošli tako posamezniki kot organizirane skupine, se bo 19. oktobra začela ob 10. uri, ko je predviden zbor na ploščadi pred spodnjo postajo Pohorske vzpenjače.

Tam bomo med sodelujoče razdelili zaščitne rokavice in vreče, ob tem pa je zaželeno, da imate s seboj vedra, kamor boste odlagali kamenje s prog. Zatem se bomo z gondolo ali s sedežnico Radvanje brezplačno odpeljali na Pohorje in na terenu začeli s pobiranjem kamenja ter odvrženih predmetov; to bo sočasno potekalo na različnih predelih Pohorja, pri čemer bomo posameznim skupinam dodelili vodje, ki bodo razpolagali z vsemi potrebnimi informacijami.

Delovno akcijo Prijatelji Pohorja bomo sklenili ob 12. uri, ko bomo na terasi kampa nad spodnjo postajo gondole pripravili tudi manjšo pogostitev – gratis topel obrok in osvežilno pijačo za udeležence. Poleg kupončkov za brezplačno malico in pijačo ter prevoz z gondolo boste vsi prejeli še kuponček za 10-odstotni popust na sedaj veljavne cene sezonskih smučarskih vozovnic.

Z delovno akcijo, že četrto zapovrstjo, želimo predvsem prispevati h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Mariborskega Pohorja ter dokazati, da je s skupnimi močmi in z dobro voljo mogoče veliko postoriti. Obenem bo akcija tudi priložnost za prijetno druženje v naravi.

Vabljeni!

VisitPohorje

Scroll to Top