V MARCU ORGANIZIRAMO 1. ZIMSKI ŠPORTNI VIKEND MARIBORA

Ena od novosti v letošnji zimski sezoni na Pohorju je tudi Zimski športni vikend Maribora, ki ga prvič pripravljamo 11. in 12. marca. Nova športna prireditev, zasnovana po vzoru tradicionalnega poletnega Športnega vikenda Maribora, bo ponudila zimske športne aktivnosti za različne okuse in starosti. Udeležencem bodo na voljo brezplačno oziroma po znižanih cenah.

Zimski športni vikend 2017, ki ga organizira Martura d.o.o. s partnerji, se bo odvijal na Mariborskem Pohorju, Arehu in v Ledni dvorani v Mariboru. Pester program vključuje različne športne dejavnosti na Pohorju, kot so veleslalomska tekma za Pokal škrata Bolfenka, poučevanje smučanja za otroke, pohod s krpljami, vožnje z motornimi sanmi, spusti s pležuhi in tečaj teka na smučeh.

Poleg tega bo na Arehu potekalo paralelno kolesarsko tekmovanje, na katerem se bodo udeleženci s kolesi Fat Bike spustili po smučarski progi. Ledna dvorana pa bo prizorišče rekreativnega drsanja, tekmovanja v hitrostnem drsanju, kegljanja na ledu in hokeja za otroke.

Dnevne smučarske vozovnice bodo 11. in 12. marca naprodaj po 50 odstotkov nižjih cenah, prav tako bomo imeli akcijske cene vozovnic za krožno kabinsko žičnico (gondolo). Za polovico pa bo znižana tudi cena vstopnic za drsanje v Ledni dvorani.

V času 1. Zimskega športnega vikenda bodo potekali tudi različni spremljevalni dogodki; med drugim zabava Après Ski na terasi Gondola Fun bara in koncert dua Akustični orgazem, razglasitve zmagovalcev tekmovanj in nagradno žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo izpolnili kupončke. Med bogatimi nagradami so sezonska smučarska vozovnica za Mariborsko Pohorje, sezonska vstopnica za Ledno dvorano in par smuči.

Pri organizaciji 1. Zimskega športnega vikenda so se Marturi in Marpromu pridružili tudi Urad za šport Mestne občine Maribor, Športna zveza Maribor, Javni zavod Športni objekti Maribor, Enjoyment Pohorje, Smučarska šola Pohorje, Smat Pohorje, Športno društvo NLP – Naše lepo Pohorje, Hokejsko drsalni klub Maribor in Društvo kegljanja na ledu Ledenko Maribor. Izvedbo pa so omogočili tudi različni sponzorji.

Vse informacije, povezane s potekom prireditve, bodo na razpolago na info točki na spodnji postaji gondole. Vabljeni na Pohorje in v Ledno dvorano.

Visit Pohorje

Scroll to Top