TRADICIONALNI 7. KROS ZA PUKLOVO ROKO Z VRHA POHORJA DO DOLINE

06. 03. 2021

Na Mariborskem Pohorju se bo v soboto, 20. marca, odvijal 7. Kros za Puklovo roko – spust v spomin na lani preminulega dolgoletnega člana tehničnega odbora Zlate lisice Jožeta Pukla. Potekal bo po progi od zgornje postaje gondole do doline, po kateri se bo moč spustiti s smučmi, z bordi, s pležuhi ali kolesi.

Na spominskem spustu lahko sodelujete vsi, ki eno od naštetih prevoznih sredstev obvladate do te mere, da vam vožnja po progi med zaplatami snega, trave in zemlje ne povzroča preglavic. Start bo v soboto ob 10. uri, na spust pa se je treba prijaviti do 19. marca preko e-naslova info@puklovaroka.si. Udeležba je brezplačna, priskrbeti si morate le gondolsko vozovnico.

Zaradi pojava koronavirusa bo spust tokrat potekal nekoliko drugače kot v preteklosti; ker bo izvedba prilagojena številu udeležencev, bodo točne informacije o njej objavljene naknadno na uradni Facebook strani Kros za Puklovo roko. Že sedaj pa vse pozivamo, da na prizorišču spoštujete zaščitne ukrepe, kot so nošenje obraznih mask, ohranjanje ustrezne razdalje itd.

Po koncu bodo najhitrejši v vsaki kategoriji vpisani na prehodni pokal s Puklovo roko. Ob tem sodelujoče čakajo spominske majice in različne praktične nagrade.

Mariborčan Jože Pukl je bil vrsto let tako poklicno kot po upokojitvi povezan s smučanjem in Pohorjem, mnogim pa je ostal v spominu tudi po umetni roki. V znak spoštovanja do Puklovega dela in predanosti Pohorju je bil v letu 2008 prvič izveden atraktiven spust, poimenovan po njegovi roki. Ta tradicija se je nato ohranila do danes.

Visit Pohorje

Scroll to Top