TO SOBOTO ZAČETEK ZIMSKE SEZONE NA POHORJU S ŠESTIMI NAPRAVAMI

10. 12. 2020

Na Pohorju se bo v soboto, 12. decembra, s prvo smuko začela nova zimska sezona. Omenjenega dne bomo pognali sedežnico Pisker in vlečnico Žigart na Arehu, na Mariborskem Pohorju pa sedežnici Sleme in Poštela ter oba vlečna trakova Bejbika. Otvoritev sezone bomo pospremili z akcijskimi cenami dnevnih smučarskih vozovnic: 20 evrov za odrasle, 15 za mladino, študente in seniorje ter 10 evrov za otroke in invalide. Te cene bodo veljale od sobote do nadaljnjega.

Otvoritev smučarske sezone bodo sicer zaznamovali tudi ukrepi, sprejeti zaradi pojava koronavirusa. Tako bo v vrsti ob vstopu na sedežnico in med prevozom ves čas obvezna uporaba ustrezne obrazne maske. Pri tem se bosta lahko na šestsedežnici Pisker na enem sedežu hkrati peljala največ dva potnika, na dvosedežnici Sleme pa en. Prav tako bo treba v vrsti in med vožnjo na traku ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Pred novo zimsko sezono smo na Pohorju z zasneževanjem s snežnimi topovi začeli že 20. novembra na Piskru, v zadnjih dneh pa je zapadlo tudi veliko naravnega snega. Tako je na progah, ki jih bomo odprli, več kot dovolj snega za kakovostno smuko, ob tem pa iz veljavnih odlokov izhaja, da tako smučanje kot delovanje žičnic nista prepovedana. Izjema je sedaj le krožna kabinska žičnica, ki trenutno še ne sme obratovati.

Ob začetku sezone bodo smučišča na voljo med 9. in 16. uro, za obiskovalce pa bosta odprti blagajni na Bellevueju in spodnji postaji Piskra. Vse obiskovalce prosimo za spoštovanje predpisov in zaščitnih ukrepov, saj bomo le tako lahko zagotovili varno in prijetno smuko.

VisitPohorje

Scroll to Top