TA VIKEND, 8. in 9. 2., SMUKA NA POHORJU PO PROMOCIJSKIH CENAH

07. 02. 2020

Po preselitvi letošnje Zlate lisice v Kranjsko Goro smo upravljavci smučišč na Pohorju sprejeli odločitev, da to soboto in nedeljo, 8. in 9. februarja, ob napovedanem lepem vremenu vsem smučarjem ponudimo dnevno smuko po promocijskih cenah. Tako bo dnevna vozovnica ta vikend, ko bo mogoče smučati do doline po Snežnem stadionu in Čopovi progi, za odrasle stala le 26 evrov, za mladino, študente in seniorje 23 ter za otroke in invalide 17 evrov.

Upravljavci pohorskih smučišč smo pred letošnjo Zlato lisico v pripravo ene od najbolj znanih pohorskih strmin vložili ogromno truda in dela ter po našem prepričanju naredili vse, kar je bilo v danih vremenskih razmerah mogoče. Zato smo informacijo o preselitvi tekme svetovnega pokala sprejeli z razočaranjem, obenem pa smo se odločili, da smuko na progi, ki letos žal ne bo gostila najboljših smučark sveta, ta vikend omogočimo čim večjemu številu obiskovalcev.

Novi topovi, ki so na Snežnem stadionu povezani v avtomatiziran sistem, so od začetka letošnje zimske sezone na Pohorju delovali približno 200 ur. Poleg tega smo na stadionu od odprtja v drugi polovici januarja opravili okrog 200 ur teptanja. Omenjena in še druga dela je opravilo več naših zaposlenih, ki so bili na terenu tako čez dan kot ponoči v vsakem vremenu. Celotno progo smo prekrili z do 50 centimetri snega, a ga je nato ob odjugi blizu 20 centimetrov skopnelo. Vendar so v zadnjih dneh temperature znova omogočile zasneževanje.

Tako poskušamo odebeliti snežno podlago, smučarje pa vabimo, da se o tem tudi sami prepričate – in to po znižanih cenah vozovnic, ki bodo veljale samo 8. in 9. februarja. Od 10. februarja bo zatem znova veljal redni cenik.

VisitPohorje

Scroll to Top