SVETOVNI POKAL V SPUSTU Z BOGATIM SPREMLJEVALNIM PROGRAMOM

11. 06. 2021

Avgusta se bo v Mariboru mudila celotna svetovna elita gorskega kolesarstva v disciplini spust. Mariborski Bike park bo namreč prizorišče kar treh tekem – evropskega in svetovnega pokala ter prvič v zgodovini tudi evropskega prvenstva. Medtem ko se bosta evropski tekmi odvijali 3. 8. (evropski pokal) in od 6. do 8. 8. (evropsko prvenstvo), bo svetovni pokal potekal 14. in 15. 8.

Zaradi rahljanja zaščitnih ukrepov in ob ohranjanju trenutne epidemiološke slike bomo lahko letos pod Pohorjem pozdravili več ljubiteljev te adrenalinske discipline; vstopnice so že v predprodaji, trenutno neposredno pri organizatorju. Obiskovalci na prireditvenem prostoru bodo morali v primeru obiska pristojnega inšpektorja izkazati, da izpolnjujejo t. i. PCT pogoj, na prizorišču pa bomo spoštovali vse ukrepe, s katerimi ščitimo zdravje športnikov in nas samih.

Mesto bo živelo s tekmami, saj bo spremljevalni program potekal pod Pohorjem in v centru mesta. Med drugim načrtujemo kolesarsko parado od Pohorja do Glavnega trga, spremljala nas bo priljubljena mariborska zasedba Happy Ol’ Mcweasel, dogajanje pa bo popestrila še ena neformalna, a atraktivna tekma. S tekmovalci smo se dogovorili, da bomo na zadnji tretjini Snežnega stadiona izpeljali paralelni slalom, kjer se bodo neformalno pomerili najboljši spustaši sveta. Pod Pohorjem bo moč razvajati tudi brbončice, saj bo času kolesarskih prireditev na voljo street food ponudba.

Tekme bodo tudi v znamenju varstva okolja; tako bomo na prizorišču dosledno ločevali odpadke, v organizacijskem smislu pa smo se zavezali k zmanjševanju količin tiskanja dokumentov, saj bomo večino zadev reševali elektronsko. Tekma poteka v središču mariborskih pljuč, zato je pomembno, da smo tudi kot organizatorji dober zgled vsem gostom in obiskovalcem.

Visit Pohorje

Scroll to Top