SVETOVNI POKAL V GORSKEM KOLESARSTVU SE VRAČA V MARIBOR

Kolesarski park na Mariborskem Pohorju bo po sedmih letih premora v prihodnjih dveh sezonah ponovno prizorišče svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu – v disciplini spust. Organizatorji odmevnega tekmovanja si bomo prizadevali za pripravo na visoki kakovostni ravni in z atraktivnim spremljevalnim programom.

Po uspešno izpeljani skupni kandidaturi podjetja Marprom in Društva gorskih kolesarjev Pohorje je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) Maribor uvrstila v koledar tekem svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v letih 2019 in 2020. Prihodnje leto bo svetovni pokal v Mariboru na sporedu 27. in 28. aprila, v letu 2020 pa 2. in 3. maja.

Na tekmi tega nivoja, kakršna se je na Mariborskem Pohorju nazadnje odvila v letu 2010, pričakujemo od 250 do 300 udeležencev, ki se bodo pomerili na črni progi World cup. Tik pred svetovnim pokalom 2019 pa bomo na Pohorju izpeljali še evropski pokal v spustu z gorskimi kolesi, tako da bodo v Maribor aprila naslednje leto prispeli številni tekmovalci in njihovi spremljevalci.

Izvedba teh tekmovanj bo tudi odlična promocija gorskega kolesarjenja na Pohorju; o priljubljenosti svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi zgovorno priča podatek, da tekme v živo spremlja več tisoč ljudi, preko televizijskih zaslonov pa več milijonov. Glede na to verjamemo, da bo dogodek močno doprinesel k še večji prepoznavnosti kolesarskega parka na Mariborskem Pohorju.

Uspešno kandidaturo za svetovni pokal so v sredo, 3. oktobra, pod Pohorjem predstavili vodja Bike parka Iztok Kvas, mariborski župan dr. Andrej Fištravec, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch in direktor Marproma Bernard Majhenič.

Visit Pohorje

Scroll to Top