SPREMEMBA REŽIMA NA PARKIRIŠČU POD POHORJEM

09. 04. 2021

Na asfaltiranem parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače bo prihodnji petek, 16. aprila, vzpostavljen nov režim: omenjenega dne bo na tem parkirišču uvedena parkirnina v višini 0,70 evra/uro. Parkirišče bo plačljivo vse dni v tednu 24 ur/dan, na razpolago pa bo tudi mesečni najem za 45 evrov. Kljub temu ga boste lahko imetniki različnih vozovnic za Mariborsko Pohorje še naprej uporabljali brezplačno.

S spremembo sedanjega dostopa na glavno parkirišče pod Pohorjem, kjer je prostora za približno 270 avtomobilov, bomo na njem zagotovili prednost tistim obiskovalcem, ki ste kupci vozovnic za gondolo, kolesarski park, smučanje itd. Vsak, ki bo zapeljal na parkirišče z zapornicami, bo na blagajni pod Pohorjem pri nakupu katere od vozovnic predložil parkirni listek in ob tem prejel kupon za brezplačen izhod s parkirišča tistega dne. Imetnikom terminskih vozovnic (mesečne, sezonske, polletne, letne) bodo te v času veljave odpirale vstopno oziroma izstopno zapornico.

S tako ureditvijo želimo uporabnikom naših storitev zagotoviti brezskrbno in brezplačno parkiranje. Pri tem računamo na sodelovanje še drugih pohorskih ponudnikov, ki bodo svojim gostom lahko dali kupon za brezplačno parkiranje.

Ostali uporabniki glavnega parkirišča boste s parkirnim listkom pred odhodom poravnali parkirnino na avtomatski blagajni, nameščeni pri vstopnem terminalu. Bo pa brezplačno parkiranje za vse ob vznožju Mariborskega Pohorja še naprej mogoče na parkiriščih pod hoteloma Habakuk in Arena. Obe lahko skupaj sprejmeta do 500 avtomobilov.

Brezplačno kratkotrajno parkiranje je po novem mogoče tudi na parkirnih mestih v modri coni pred uvozom na parkirišče. Ne nazadnje pa je za prihod do spodnje postaje gondole na razpolago tudi prevoz z mestnim avtobusom na liniji 6 Vzpenjača.

Visit Pohorje

Scroll to Top