SMUČIŠČA NA POHORJU ODPIRAMO V SOBOTO, 2. JANUARJA

31. 12. 2020

Ker je vlada danes pozno popoldan na svoji dopisni seji sprejela sklep, s katerim od 1. januarja 2021 znova dovoljuje obratovanje žičniških naprav, jih bomo na Mariborskem in Areškem Pohorju zagnali v soboto, 2. januarja 2021. Hkrati z dovoljenjem za ponovno obratovanje je vlada predpisala, da morajo smučarji pokazati negativen test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 24 ur.

Smučarji boste tako ob nakupu dnevne ali poldnevne smučarske vozovnice na blagajni smučišča pokazali potrdilo, ki ni starejše od 24 ur. Potrdilo lahko predložite v kateri koli obliki, ki jo izdaja pristojna institucija, pooblaščena za testiranje (sporočilo SMS, izvid, potrdilo). Enak pogoj velja za vse, ki se boste želeli peljati s krožno kabinsko žičnico, v kateri je obvezna uporaba kirurške maske.

Smučarje vabimo, da se v drugi dan novega leta zapeljete po Slemenu, Bejbiki, Stolpu in Vidcu na Mariborskem Pohorju ter po Partizanki, Ruški, Areški, Žigartu in Piskru na areškem delu. Smučišča in vse žičniške naprave, vključno s krožno kabinsko žičnico, bodo obratovali med 9. in 16. uro, gondola pa bo ob tem opravila še vožnje na polno uro – ob 7. in 8. ter 17. in 18. uri.

Po zagotovilih pristojnih ministrstev naj bi že v ponedeljek izvajali brezplačne teste v vseh občinah po Sloveniji, v večjih tudi na več različnih mestih. Zaradi zakona o javnem naročanju, praznikov in časovne stiske testiranja na vstopnih točkah na smučišče ne bomo izvajali. Prav tako ovir za prehajanje občinskih meja za izvajanje smučarske rekreacije ni.

Ker pravkar sprejeti vladni odlok ni časovno omejen, bomo na Pohorju smučanje v tem obsegu in pod temi pogoji zagotavljali, dokler ne dobimo drugačnih navodil. Smučarje prosimo, da ob prihodu pod ali na Pohorje še pred vstopom na smučišče spoštujete zaščitne ukrepe, ki so bili v veljavi tudi pred zaprtjem – vzdrževanje varnostne razdalje, obvezno nošenje mask tudi na prostem in razkuževanje rok.

V gondoli se bosta lahko hkrati peljali največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, odprte žičniške naprave pa so lahko polovično zasedene, če ne gre za osebe iz istega gospodinjstva. Priporočila NIJZ najdete na povezavi TUKAJ.

V Marpromu pozdravljamo sprostitev omejitev, ki omogoča individualno športno aktivnost na prostem, in vabimo vse rekreacije željne na bele pohorske strmine.

VisitPohorje

Scroll to Top