ŠE NAPREJ SMUKA DO DOLINE, ZA TURNO SMUKO DVA TERMINA

24. 01. 2021

Na pohorskih smučiščih v nov teden vstopamo z nekaj spremembami. Od ponedeljka, 25. januarja, bodo na Mariborskem Pohorju ob krožni kabinski žičnici v pogonu oba otroška trakova Bejbika in sedežnica Sleme, na Arehu pa bo delovala sedežnica Pisker. Na Mariborskem Pohorju boste še vedno lahko prismučali do doline po Čopovi progi ali Snežnem stadionu.

Smučarski avtobus na relaciji Bellevue–Areh med tednom ne bo vozil. Ob delavnikih tudi ne bo organizirano brezplačno testiranje na covid-19 na vstopnih točkah na smučišče, temveč bo potekalo na lokaciji Zdravstvenega doma Maribor.

Nov teden prinaša spremembo tudi za turne smučarje, saj bo za tovrstno rekreacijo treba imeti posebno vozovnico, ki bo na ceniku od torka, 26. januarja (veljale bodo tudi sezonske smučarske vozovnice). Vozovnica za turno smuko bo stala 8 evrov, vključevala pa bo hojo na smučeh navkreber po urejeni progi, spust navzdol in eno vožnjo z gondolo ali sedežnico Pisker.

Pri tem bo turnim smučarjem na Mariborskem Pohorju vzpenjanje po progi omogočeno med 7.30 in 9. uro, spust pa nato ob 9. uri, ko se odprejo smučišča. Zatem bo za vzpon s turnimi smučmi na voljo še popoldanski termin od 16. do 18. ure, ko bo možen zadnji spust v dolino. To ne bo veljalo le v torek in četrtek, ko bo termin med 16. in 18. uro rezerviran za spuste s pležuhi. Na Piskru bo turna smuka zagotovljena vsak dan od 9. do 16. ure, pri čemer bo hoji navzgor namenjen posebej označen del proge.

Izven navedenih ur aktivnosti turnih smučarjev in ljubiteljev pležuhov ne bodo dovoljene. Zato vstop v gondolo s pležuhi razen v torek in četrtek popoldan ne bo možen. Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje predpisov, s čimer boste prispevali k varnosti na smučiščih.

VisitPohorje

Scroll to Top