PRIPRAVE NA TEKMI SVETOVNEGA POKALA SE STOPNJUJEJO

09. 10. 2020

Pod Pohorjem se bomo na prihod karavane najboljših gorskih kolesarjev discipline spust začeli pripravljati že v soboto, 10. oktobra, ko bomo popoldan postopno zapirali osrednje parkirišče. To pomeni, da bodo v soboto popoldan omogočeni le še izvozi s tega parkirišča, ki bo nato za en teden postalo območje, kamor bodo imeli vstop izključno tekmovalci in njihove ekipe.

Ob prihodu je pričakovati občasne zastoje na Pohorski ulici, saj bo tik pred osrednjim parkiriščem vstopna točka za vse tekmovalce in spremljevalno osebje. Največ prihodov pričakujemo v ponedeljek in torek, ko svetujemo, da se pod Pohorje ne odpravite z avtomobilom. Tudi v času kvalifikacij in tekem priporočamo uporabo javnega potniškega prometa; parkiranje pod Pohorjem bo namreč omejeno na parkirišči pod hotelom Arena in na strelišču, kjer bo celodnevna parkirnina stala 10 €.

Tekmovanju bo prilagojen tudi vozni red gondole; ta bo od torka do sobote krožila neprekinjeno med 7. in 19. uro, kasneje pa bo do 22. ure vozila vsako polno uro. V nedeljo bo krožila nonstop med 7. in 20. uro. Pri vstopu na gondolo bodo imeli prednost tekmovalci, zato se lahko občasno zgodi, da boste obiskovalci na prosto kabino čakali dlje kot običajno. Obratovala bo tudi sedežnica Radvanje – v petek in nedeljo med 8. in 18. uro, v soboto pa med 8. in 16. uro.

Od 15. do 18. oktobra bo izjemoma veljala višja cena vozovnic za gondolo: enosmerna vozovnica bo v omenjenih dneh stala 10 €, povratna pa 15 €. Za enosmerno vožnjo s sedežnico Radvanje bo treba odšteti 10 €, cena pa vključuje tudi spust s Trikotne jase s poletnimi sankami PohorJet.

Na start tekem svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi, ki se bosta na Pohorju odvijali med 15. in 18. oktobrom, čaka 134 tekmovalcev s petih kontinentov. Tekmovalce v Mariboru spremlja še dvakrat toliko osebja, kar ob spoštovanju strogih zaščitnih ukrepov predstavlja izjemen organizacijski zalogaj. Vse obiskovalce prosimo za dosledno upoštevanje navodil rediteljev in strpnost na prizorišču tekmovanja ter v neposredni okolici.

Visit Pohorje

Scroll to Top