Pred vrati prvi smučarski vikend na Arehu

Do 50 centimetrov zapadlega snega je na Pohorju letos omogočilo zgodnji začetek nove zimske sezone. Pohorska smučišča bodo oživela že to soboto, 26. novembra, ko bo na voljo prva smuka na Arehu, kjer bodo v pogonu vlečnice Areh, Ruška in Cojzarica. Te naprave bodo obratovale tudi v nedeljo, smučišča pa bodo oba dneva odprta od 9. do 16. ure.

Dnevna smučarska vozovnica bo čez vikend za odrasle stala 23 EUR, za mladino, študente in seniorje 20 EUR, za otroke 14 EUR in enako za invalide. V času odprtja smučišč bosta delovali blagajni na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in na Arehu. Za obisk smučišč v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine JHMB bodo že veljale tudi sezonske vozovnice 2022/2023.

Ker bodo sprva odprta samo areška smučišča, bo krožna kabinska žičnica v soboto in nedeljo delovala po voznem redu vsako polno uro. Od njene zgornje postaje bo na Areh vozil en smučarski avtobus. Zaenkrat bo smuka mogoča 26. in 27. novembra, od ponedeljka pa bodo smučarske proge zaprte. O nadaljnjem obratovanju bomo smučarje obvestili.

Vozni red smučarskega avtobusa bo v petek objavljen na spletni strani v zavihku Vozni redi. Aktualne informacije o obratovanju žičnic in stanju smučišč pa bo moč spremljati na povezavi tukaj.

Že pred prvo smuko bo v petek, 25. novembra, potekalo sankanje na Bellevueju med 12. in 16. uro, ko bo uporaba trakov Bejbika brezplačna. Sankanje bo nato na razpolago še v soboto in nedeljo med 9. in 16. uro ob polovični ceni vozovnic za trakova Bejbika.

Visit Pohorje

Scroll to Top