POSTOPNO ZAPIRANJE GLAVNEGA PARKIRIŠČA POD POHORJEM

Na Mariborskem Pohorju in pod njim potekajo intenzivne priprave na dve odmevni kolesarski tekmovanji, ki sta pred vrati. Ta konec tedna (19.–21. 4.) bo zaznamoval evropski pokal v gorskem kolesarstvu, prihodnji vikend (27.–28. 4.) pa še svetovni pokal, kjer pričakujemo okrog 700 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev.

Organizacija tovrstnih tekem je tudi izjemen logistični zalogaj, saj ekipe prihajajo s kombiji, tovornjaki in z ogromno opreme. Tako bomo v sredo, 17. aprila, začeli postopoma zapirati glavno parkirišče pod Pohorjem, ki bo nato zaprto od 18. do 29. 4. Parkirišče pod hotelom Arena bo prav tako namenjeno tekmovalcem in spremljevalnemu programu, zato že vnaprej prosimo za razumevanje, saj bodo možnosti parkiranja zelo omejene.

Vsem pohodnikom v vikendu, ko bo potekal svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, svetujemo, da za pot na vrh Pohorja izberete izhodiščno točko pri Obrambnem domu v Pekrah in se izognete gneči pri spodnji postaji gondole. Brez vstopnice za tekmovanje ne bo mogoče dostopati na Čopovo progo ali Snežni stadion, saj je na Trikotni jasi, na odseku proge, poimenovanem Rock&Roll, ena najatraktivnejših točk za spremljanje voženj najboljših gorskih kolesarjev sveta.

Visit Pohorje

Scroll to Top