POHORJE IN MARIBOR SE PRIPRAVLJATA NA ŠPORTNI SPEKTAKEL POMLADI

Maribor je zraven kanadskega Quebeca eno od dveh mest na svetu, v katerih v letošnji sezoni potekata tako zimska kot letna tekma za svetovni pokal. Po Zlati lisici se po skoraj desetih letih v naše mesto vrača formula 1 gorskega kolesarjenja, pripravljamo se na vikend Mercedez Benz UCI svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Ker naša najboljša ženska predstavnica, Monika Hrastnik, trenutno v skupnem seštevku zaseda odlično četrto mesto, so pričakovanja za izjemno uvrstitev na njenem domačem terenu še toliko višja.

Trenutno je za tekmo evropskega pokala, ki bo poteka teden dni prej, prijavljenih že 400 tekmovalcev, od katerih bo večina z ekipami ostala pod Pohorjem tudi za svetovni pokal. Zaradi tako velikega zanimanja je prijavljanje na tekmo evropskega pokala celo ustavljeno. O točnem številu prijavljenih tekmovalcev za svetovni pokal pa bomo lahko uradno govorili od ponedeljka, 15. aprila naprej, saj se konec tedna zaključi rok za oddajo prijav.

Organizacija svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je izjemen zalogaj, saj ekipe prihajajo s kombiji, tovornjaki in z ogromno opreme. Zato bodo obiskovalci Pohorja že ta konec tedna lahko zaslutili, da se Mariboru obeta nekaj zares velikega. V sredo, 17. aprila, bomo zaprli glavno parkirišče pod Pohorjem, ki bo ostalo zaprto do 29. aprila. Parkirišče pod hotelom Arena bo prav tako namenjeno tekmovalcem in spremljevalnemu programu, zato že vnaprej prosimo za razumevanje, saj bo parkiranje že dober teden pred začetkom prireditve pod Pohorjem zelo omejeno. Vsem pohodnikom pa v vikendu svetovnega pokala svetujemo, da za pot na vrh Pohorja uberejo izhodiščno točko pri Obrambnem domu v Pekrah in se izognejo gneči neposredno pod spodnjo postajo vzpenjače. Brez vstopnice na prireditev ne bo mogoče dostopati na Čopovo progo ali Snežni stadion, saj je Trikotni jasi, na odseku proge, imenovanem Rock&Roll, ena bolj atraktivnih točk za spremljanje voženj najboljših gorskih kolesarjev sveta.

World Cup proga je bolj ali manj že pripravljena. Ogledali sta si jo obe ekipi, ki bosta poskrbeli, da bo tekma v obliki slike iz Maribora šla v svet. Tekmo svetovnega pokala si običajno ogleda do 80 milijonov gledalcev po vsem svetu.

Bike Park Pohorje bo v času svetovnega pokala obratoval na dveh progah, in sicer s progama Flow in Red line. Vendar brez vstopnice na prireditev ne bo šlo, kar velja tudi za lastnike letnih vozovnic za Bike Park. Vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, kjer je mogoče kupiti tudi posebne ugodne pakete, ki vključujejo tako avtobusni prevoz z mestnim potniškim prometom kot tudi vožnjo z gondolo. Z vstopnico iz takšnega paketa se boste v soboto in nedeljo pod Pohorje lahko odpravili z avtobusom številka 6, vozniku pa boste pokazali svojo vstopnico.

Visit Pohorje

Scroll to Top