PO ZLATI LISICI NA MARIBORSKO POHORJE PRIHAJA ŠE LITTLE FOX

Zelo uspešno izvedenemu tekmovanju za Zlato lisico bo v letošnji sezoni prvič sledila še njegova otroška različica: Mariborsko Pohorje bo med 26. in 29. januarjem 2017 prizorišče nove prireditve Little Fox. Ta bo poleg smučarskih tekem za bodoče prvakinje in prvake (v kategorijah U8, U10, U12, U14 in U16) ponudila še privlačne spremljevalne dogodke.

Tako kot Zlata lisica se bo tudi mednarodno tekmovanje Little Fox (Mala lisica) odvijalo na najbolj prepoznavni mariborski smučarski progi – Snežnem stadionu. Prireditev se bo v ciljni areni začela 26. januarja s prijavo udeležencev, prevzemom startnih številk in darilnih vrečk ter uradnim fotografiranjem. Zatem je 27. januarja že predviden pester program, ki vključuje prosto smučanje po tekmovalni progi, igre in zabavo za otroke, uradno otvoritev na smučeh z baklami in zvečer še pokušino vin v znameniti vinski kleti v središču mesta.

Sledila bosta dva tekmovalna dneva: 28. januarja se bodo na Snežnem stadionu merili mladi smučarji in smučarke različnih starostnih kategorij, istega dne bo tudi zabavna nočna tekma s pležuhi za trenerje, starše in maskote, 29. januarja pa bo dogajanje zaznamovalo ekipno slalomsko tekmovanje. Udeleženci bodo seveda prejeli medalje in nagrade (glavna nagrada ekipne tekme je 5-dnevno križarjenje po Jadranskem morju za 10 oseb), oba tekmovalna dneva pa ne bo manjkalo niti iger in zabave za otroke.

Nova športna prireditev Little Fox naj bi tudi v prihodnosti delala družbo tradicionalni Zlati lisici in seveda rasla skupaj z njo. Že na letošnji premierni izvedbi pa na Mariborskem Pohorju pričakujemo številne obetajoče smučarje in smučarske z različnih koncev Slovenije in tudi iz tujine.

Scroll to Top