PO OSMIH LETIH ZNOVA V POGONU TUDI VLEČNICA BOLFENK

Smučarje na Mariborskem Pohorju v petek, 23. februarja, čaka še ena novost v letošnji zimski sezoni: po približno osmih letih mirovanja bo omenjenega dne znova začela obratovati vlečnica Bolfenk, ob tej priložnosti pa bo prevoz z njo ves dan brezplačen.

Hkrati s ponovnim začetkom delovanja Bolfenka bomo na Mariborskem Pohorju ta petek uradno odprli staro FIS progo, ki prav tako ni bila urejena vrsto let, ob tem pa še Gradisovo progo. Na stari »fiski«, eni od dveh črnih prog na Pohorju, smo v preteklih dneh tudi na strmini že steptali sneg in tako utrdili snežno podlago.

Za vlečnico Bolfenk, ki je pred tem nazadnje obratovala v letu 2010, ta petek ne boste potrebovali vozovnice, saj bo uporaba brezplačna. Tako boste potrebovali le enosmerno (ali povratno) vozovnico za krožno kabinsko žičnico. Poleg tega vas bo ob začetku delovanja Bolfenka v petek čakal še brezplačen čaj v koči Koča tik pod zgornjo postajo gondole.

Z odprtjem Gradisove in stare FIS proge bo na Pohorju na razpolago skupno že več kot 20 smučarskih prog različnih zahtevnosti. Še naprej bo možna tudi smuka do doline po Snežnem stadionu, če bodo snežne razmere to dopuščale, pa bomo v naslednjih dneh odprli še Čopovo progo do doline. O tem vas bomo pravočasno obvestili.

Visit Pohorje

Scroll to Top