Po Evropskem prvenstvu v spustu I feel Slovenia še tekma za svetovni pokal

7. 8. 2021

V mariborskem Bike parku na Pohorju ta vikend poteka Evropsko prvenstvo v spustu I feel Slovenia. Slovenska najboljša spustašica in aktualna državna prvakinja Monika Hrastnik je napovedala boj za naslov Evropske prvakinje 2021, naš najboljši gorski kolesar v disciplini spust Jure Žabjek pa je poudaril, da je prav zaradi prihajajoče tekme za svetovni pokal konkurenca že na Evropskem prvenstvu močnejša kot sicer. Selektor slovenske reprezentance v spustu Sebastjan Zmrzljak je prepričan, da so naši tekmovalci dobro pripravljeni in na jutrišnjih finalnih vožnjah, ki bodo odločale o novih evropskih prvakih in se začnejo ob 12:30, pričakuje dobre slovenske uvrstitve.

Takoj po zaključku tekmovanja za Evropsko prvenstvo v spustu I feel Slovenia pa se začnejo priprave na tekmo za svetovni pokal, ki bo Pohorje zaznamovala prihodnji vikend, 14. in 15. avgusta. Zaradi tekme bo spremenjen režim parkiranja pod Pohorjem. Obe parkirišči bosta namreč namenjeni tekmovalcem, zato bosta za obiskovalce od nedelje, 8. 8. 2021, od 20. ure naprej zaprti. Parkirati bo mogoče pod hotelom Arena, čeprav obiskovalcem Pohorja svetujemo, da parkirajo na t .i. strelišču in se sprehodijo do Pohorja. Na voljo je tudi javni potniški promet, avtobus številka 6, pod Pohorje pa se je brez ovir mogoče pripeljati tudi s kolesom.

Letošnjo tekmo za svetovni pokal bo zaznamovala tudi skrb za naravno okolje. »Zavedamo se, da lahko največ za ohranjanje čistega okolja naredimo sami, zato vse udeležence spodbujamo k vedenju, ki ohranja Pohorje zeleno. Vsi tekmovalci in člani organizacijske ekipe bomo dosledno ločevali odpadke, med tekmovalci in njihovimi ekipami bomo spodbujali pitje vode iz pipe, med obiskovalci pa tudi trajnostne oblike prevoza do prireditvenega prostora – najraje bi videli, da bi se vsi pripeljali s kolesi ali z mestnim avtobusom številka 6,« je povedal vodja tekmovanja Iztok Kvas. »Organizacijo tekme za svetovni pokal s svojimi podjetji podpira tudi Javni holding Maribor. Brez storitev podjetij, združenih v holding, bi si težko predstavljali izpeljati tekmo takšnega, najvišjega ranga,« je še dodal Kvas.

Visit Pohorje

Scroll to Top