Po dnevni smuki od danes do konca počitnic tudi nočna

Med zimskimi šolskimi počitnicami bo na Mariborskem Pohorju od danes do vključno 11. februarja 2023 po končani dnevni smuki vsak dan sledila še nočna med 18. in 21 uro. V tem času bosta v pogonu otroška trakova Bejbika in sedežnica Sleme.

Pri obsegu nočne smuke letos upoštevamo vidik energetske krize, zato jo v luči racionalne porabe električne energije zagotavljamo v manjšem obsegu na zgornjem delu Mariborskega Pohorja. Posledično smo tudi prilagodili cene nočnih vozovnic, ki znašajo: 26 EUR za odrasle, 22 EUR za študente, mladino in seniorje ter 15 EUR za otroke in invalide.

Medtem želimo dnevno smuko, ki na Mariborskem Pohorju sedaj poteka do Trikotne jase, v naslednjih dneh podaljšati vse do doline; trenutno sicer temperature ozračja še ne dopuščajo zasneževanja do doline, so pa snežni topovi že pripravljeni in čakamo napovedano ohladitev.

Prav tako si prizadevamo, da čim prej znova odpremo smučarske povezave Bellevue–Areh, za kar intenzivno odpravljamo posledice snegoloma na trasah sedežnice Stolp in vlečnice Videc. Predvidevamo, da bo Stolp obratoval že v soboto, s čimer bomo omogočili prehajanje na smučeh z Bellevueja na Areh, za odprtje povezave še v obratni smeri pa bo treba počakati na usposobitev vlečnice Videc. Bo pa od sobote delovala tudi Partizanka.

Ne glede na ureditev povezav bodo med sektorjema Bellevue in Areh v času zimskih šolskih počitnic med vikendom vozili trije smučarski avtobusi, ob delavnikih pa dva. Točnim informacijam o obratovanju sledite tukaj.

Scroll to Top