Otvoritveni konec tedna v novo zimsko sezono

Novo zimsko sezono bomo na Pohorju otvorili v petek, 10. decembra, s promocijskimi cenami dnevnih smučarskih vozovnic, ki bodo ostale v veljavi ves konec tedna. Že pred uradnim odprtjem sezone bo »za ogrevanje« v sredo in četrtek, 8. in 9. decembra, na Arehu mogoča prva smuka, ki bo za vse obiskovalce brezplačna.

Dnevna smučarska vozovnica bo v petek, soboto in nedeljo za odrasle stala 17 EUR, za mladino/študente/seniorje 14 EUR in za otroke/invalide 10 EUR. Ob tem bo na voljo tudi ugodna paketna vozovnica za vse tri dni (10.–12. 12.) po akcijskih cenah 36 EUR za odrasle, 31 EUR za mladino/študente/seniorje in 21 EUR za otroke/invalide.

Nakup vozovnic je mogoč tudi z bonom 2021, a samo po predhodni najavi na e-naslov bon21@visitpohorje.si; v sporočilu je treba navesti vrsto vozovnic in priložiti izpolnjeno dokumentacijo za koriščenje bona ter kopijo osebnega dokumenta. Obrazca za unovčitev in prenos bona najdete na povezavi TUKAJ.

Od petka bodo za obiskovalce odprte praktično vse proge na Arehu, medtem ko bo na Mariborskem Pohorju smuka možna do spodnje postaje Slemena. S točnim seznamom urejenih smučišč in žičnic, ki bodo obratovale, vas bomo seznanili v naslednjih dneh.

Na Pohorju, kjer smo doslej izdelali precej snega s snežnimi topovi, je na višjih predelih zapadlo tudi več kot pol metra naravnega snega. Proge sproti teptamo, da bi pred otvoritvijo še dodatno premešali sneg in utrdili podlago, pa smučarje že v sredo in četrtek vabimo na brezplačno smuko na Arehu med 10. in 13. uro, ko bo delovala sedežnica Pisker.

Ob otvoritvenem koncu tedna od petka do nedelje bo imetnike veljavnih smučarskih vozovnic čakal še brezplačen čaj v pohorskih kočah Koča (pod zgornjo postajo gondole), Martinček (pod Bejbiko), Cojza (pri Iveku), Cojzarica – terasa (pri Primorcu), Ski&bike bajta in Pri lisičjem repu (pod hotelom Areh).

Med Bellevuejem in Arehom bo od petka vozil smučarski avtobus; njegov vozni red bo objavljen na spletni strani smučišča. Uporaba žičniških naprav in pripadajočih smučarskih prog je dovoljena ob predložitvi dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT.

Visit Pohorje

Scroll to Top