Otvoritev infrastrukture za razvoj celoletne ponudbe Pohorja

Modernizacija žičniških naprav in izgradnja outdoor centra Maribor – Areh predstavlja največji investicijski projekt, ki je bil na Mariborskem Pohorju z Arehom izveden v zadnjih štirinajstih letih. Ob uspešnem zaključku sta Javno podjetje Marprom iz Skupine JHMB in Mestna občina Maribor danes pripravila slavnostno otvoritev nove žičniške in druge infrastrukture, ki je potekala na Arehu.

Otvoritveni trak so pri zgornji postaji nove štirisedežnice Ruška prerezali direktor JP Marprom Ranko Šmigoc, župan MO Maribor Aleksander Saša Arsenovič, županja Občine Ruše Urška Repolusk in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež. Vrednost projekta Modernizacija žičniških naprav in izgradnja outdoor centra Maribor – Areh je 7,5 milijona evrov, MGTŠ pa je zanj prispevalo 5.967.641 evrov.

Celoten projekt je obsegal več sklopov, od nove vmesne postaje krožne kabinske žičnice in štirisedežnice Ruška, novih kolesarskih prog, gibalnih parkov, gorskih gokartov, kartomatov, elektronskih tabel, mobilne aplikacije za gorske kolesarje do 5-zvezdičnega doživetja. Glavni namen nove infrastrukture je razvijanje celoletne ponudbe na Mariborskem Pohorju z Arehom, ki bo z atraktivnimi vsebinami privabljala obiskovalce v vseh letnih časih.

Z novo sedežnico Ruška, ki je nadomestila istoimensko vlečnico iz leta 1976, se precej povečuje zmogljivost prevoza smučarjev. Ob tem so dobrodošla pridobitev tudi novi sanitarni prostori v zgornji postaji Ruške in blagajne. V poletni sezoni pa bo delovala za potrebe gorskega kolesarstva in voženj z gorskimi gokarti.

Medtem izgradnja vmesne postaje krožne kabinske žičnice zagotavlja učinkovito izrabo smučarskih prog v zgornjem delu in kolesarskih v spodnjem delu Mariborskega Pohorja. Na lokaciji vmesne postaje je bil urejen tudi manjši motorični park, v prihodnje pa bo omogočila razvoj še dodatnih vsebin za obiskovalce Pohorja.

Scroll to Top