OMILITEV DOLOČIL, POVEZANIH Z NEGATIVNIM TESTOM

12. 02. 2021

Po novem odloku vlade je za uporabo žičnic treba predložiti negativen rezultat testa na COVID-19, ki ni starejši od 7 dni. Ob tem osebam s potrdilom, da so prebolele koronavirus in od okužbe ni minilo več kot 6 mesecev, za uporabo žičnic ni več treba imeti negativnega testa. Slednji tudi ni potreben za osebe s potrdilom o cepljenju. Celoten odlok najdete na povezavi TUKAJ.

Ne glede spremembe, povezane s predložitvijo testa, bo brezplačno hitro testiranje v sodelovanju z Zdravstvenim domom Maribor še naprej organizirano tudi na vstopnih točkah na pohorska smučišča. V naslednjem tednu (15.–21. februar) bo v ponedeljek in sredo potekalo na spodnji postaji gondole ter v soboto na spodnji in zgornji. Od 22. februarja bo nato na voljo ob sredah na spodnji postaji gondole, ob sobotah pa na spodnji in zgornji.

Med delavniki ga bo moč opraviti od 8.30 do 11.30, ob sobotah pa med 8. in 12. uro. Pri tem bomo prednostno testirali smučarje oziroma obiskovalce Pohorja, ki test potrebujete za uporabo žičniških naprav. Ta vikend bo testiranje še na voljo v soboto in nedeljo tako na spodnji kot zgornji postaji gondole.

Visit Pohorje

Scroll to Top