OKVARA ZAUSTAVILA KROŽNO KABINSKO ŽIČNICO NA MARIBORSKEM POHORJU

V soboto, 25. novembra, je pri zadnji večerni vožnji krožne kabinske žičnice okrog 22.10 na 14. stebru prišlo do okvare na kolesu, zaradi česar se je gondola iz varnostnih razlogov samodejno ustavila.

V tistem času je bila v kabinah na žičnici samo ena potnica (zaposlena v podjetju Marprom), iz gondole pri 4. stebru pa so jo v intervencijski akciji rešili gasilci in pripadniki Gorske reševalne službe s pomočjo vrvne tehnike.

Reševalno akcijo so sprožili zaposleni v podjetju Marprom, ki so približno ob 23.30 poklicali na številko 112, potem ko so ugotovili, da zaradi okvare in zelo slabega vremena sodelavki ne bodo mogli pomagati sami. Nočna reševalna akcija je bila uspešno zaključena okrog 1.30 ure.

Ekipa Marproma je v nedeljo, 26. novembra, v jutranjih urah pristopila k sanaciji okvare na 14. stebru, pri čemer pa nekaj težav povzroča otežen dostop zaradi novozapadlega snega in podrtega drevesa na cesto.

Predvidoma bo kolo na 14. stebru popravljeno tekom dneva. Takoj po popravilu bo krožna kabinska žičnica, na kateri sicer redno izvajamo vse predpisane preglede in vzdrževalna dela, znova začela obratovati.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Visit Pohorje

Scroll to Top