Od četrtka, 5. 1., cenejša smuka, od petka odprt še Bike park

Na pohorskih smučiščih je minule dni ob neobičajno visokih temperaturah in še posebej po včerajšnjem dežju skopnelo precej snega, zato bo od četrtka, 5. januarja, na Bellevueju odprt samo otroški poligon na vrhu, kjer bosta delovala trakova Bejbika. Medtem na Arehu še naprej ostajajo v pogonu sedežnica Pisker, vlečnice Ruška, Cojzarica, Žigart in Areh ter istoimenski otroški trak.

Glede na skrčen obseg obratovanja bodo od četrtka veljale znižane cene dnevnih smučarskih vozovnic; ob delavnikih bodo znašale 33 EUR za odrasle, 28 EUR za mladino, študente in seniorje ter 19 EUR za otroke in invalide, čez vikend pa bodo cene za omenjene kategorije 36/31/21 EUR.

Krožna kabinska žičnica bo do nedelje, 8. januarja, med 8.45 in 16. uro še vedno neprekinjeno krožila, od ponedeljka, 9. januarja, pa bo nato obratovala le vsako polno uro. Še naprej bo na razpolago smučarski avtobus Bellevue–Areh, ki po zaprtju povezav Mali X vozi smučarje tudi po cesti do zgornje postaje Cojzarice, s postankom pri hotelu Areh. Do konca tega tedna bosta z Bellevueja na Areh vozila dva avtobusa. Mariborčanom svetujemo, da za dostop do sedežnice Pisker uporabijo cesto iz Ruš do urejenega parkirišča pod spodnjo postajo sedežnice Pisker.

Od petka, 6. januarja, bo na Mariborskem Pohorju ponovno odprt tudi kolesarki park, v katerem bodo med 10. in 16. uro na voljo spusti po progi Red line in spodnjem delu proge Flow line. Cene dnevnih vozovnic za Bike park Pohorje bodo vse dni 27 EUR za odrasle, 23 EUR za mladino in 18 EUR za otroke.

Scroll to Top