OD 4. JULIJA NA VOLJO POHORSKI AVTOBUSNI LINIJI

02. 07. 2020

Na območju Pohorja bo med 4. julijem in 30. avgustom ob vikendih in praznikih znova deloval prevoz na dveh poletnih avtobusnih linijah: eni na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Botanični vrt in drugi Botanični vrt–Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Minibusa na teh linijah bosta opremljena s prikolico za kolesa, cena enosmerne vozovnice pa bo 3 evre za odrasle in 1 evro za otroke (6–15 let), medtem ko bo transport koles brezplačen.

V poletni sezoni bosta minibusa iz Ruš in Hoč ob sobotah, nedeljah in praznikih na Pohorje opravila pet voženj dnevno, z vmesnimi postanki pri več znanih izletniških in turističnih točkah. Prevoz z njima bo namenjen tako domačinom kot obiskovalcem od drugod, pri čemer ga boste lahko uporabljali tudi kolesarji za lažji prihod na izhodiščno točko kolesarjenja ali povratek domov.

Zaradi pojava koronavirusa bo med vožnjo na omenjenih linijah treba upoštevati že poznane zaščitne ukrepe, kot so obvezna uporaba obrazne maske, razkuževanje rok in ohranjanje ustrezne medsebojne razdalje. Pri tem bo vsak minibus lahko naenkrat sprejel do 8 potnikov.

Opravljanje prevoza na pohorskih linijah sofinancirajo občini Ruše in Hoče – Slivnica ter Turistično društvo gostincev Pohorja. Minibusa bosta vozila ob ugodnih vremenskih razmerah, natančen vozni red in aktualne informacije o vožnjah pa bodo dostopne na naših spletnih straneh.

VisitPohorje

Scroll to Top