Od 2. decembra ponovno smuka na Pohorju

Po uspešnem startu v novo smučarsko sezono minuli vikend bodo na Areškem Pohorju v petek, 2. decembra, pričele redno obratovati vlečnice Areh, Ruška, Cojzarica in Žigart. Za smučišča v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine JHMB bodo do nadaljnjega še veljale začetne znižane cene dnevnih vozovnic: 23 EUR za odrasle, 20 EUR za mladino, študente in seniorje ter 14 EUR za otroke in invalide.

V minulih dneh smo smučišča na Arehu že dodatno zasneževali s snežnimi topovi, saj si prizadevamo, da ob omenjenih vlečnicah kmalu zaženemo še katero dodatno. Zagotovo pa bo nadaljnje odpiranje smučišč povezano z vremenskimi razmerami. Zaradi sneženja bomo jutri še urejali proge, saj je treba utrditi novozapadli sneg.

Krožna kabinska žičnica bo od 2. decembra obratovala po voznem redu vsako polno uro, od njene zgornje postaje pa bo na Areh vozil smučarski avtobus. Aktualne informacije o obratovanju žičnic in smučišč so dostopne na povezavi tukaj.

Zaradi gneče na parkirišču Areh in v duhu trajnostne mobilnosti ter zmanjševanja obremenitev okolja smučarjem in ostalim obiskovalcem priporočamo varno in udobno uporabo mestnega avtobusnega prometa, krožne kabinske žičnice in smučarskega avtobusa. Vožnja z avtobusom od Bellevueja do Areha traja le 15 minut in omogoča brezskrben dostop do smučišč brez iskanja prostih parkirnih mest, tako da se lahko takoj prepustite smučarskim užitkom in čudoviti naravi.

Visit Pohorje

Scroll to Top