Obsežna dela ob posebnih pregledih krožne kabinske žičnice

Vzdrževalna dela na krožni kabinski žičnici letos zaradi doseženih 37.500 obratovalnih ur žičnice vključujejo posebne preglede; gre za preglede vseh kolesnih baterij na stebrih in postajah, obeh zavor (varnostne in obratovalne) ter napenjalnega sistema. Tako je treba na vseh stebrih krožne kabinske žičnice sneti kolesne baterije, jih razstaviti, pregledati in zamenjati določene dele (puše, ležaje, gumijaste obloge koles) ter nato kolesne baterije namestiti nazaj na stebre. V določenem trenutku bo razstavljen tudi celoten napenjalni sistem na spodnji postaji žičnice.

Po planu se bodo vzdrževalna dela oziroma posebni pregledi nadaljevali do konca aprila ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih (razen 27. 4.), medtem ko bo žičnica ob petkih, sobotah in nedeljah na razpolago za prevoz na Mariborsko Pohorje in v dolino. Zaradi obsega predvidenih del – pri določenih sodeluje tudi proizvajalec žičnice Leitner – se bo izvajanje nadaljevalo še maja, in sicer v terminih 8.–11. 5., 15.–18. 5., 22.–25. 5. in 29. 5.–1. 6., ko krožna kabinska žičnica prav tako ne bo delovala.

Glede na to, da omenjeni mesec časovno izstopa iz dosedanjega obsega spomladanskih vzdrževalnih del (opravljenih aprila), bomo personaliziranim vozovnicam za krožno kabinsko žičnico podaljšali veljavo za število dni v maju, ko ne bo obratovala – predvidoma 15. V juniju in juliju pa bo nato njeno obratovanje nemoteno.

Podjetje Marprom iz Skupine JHMB kot upravljavec krožne kabinske žičnice uporabnike prosi za razumevanje v času izvajanja del.

Scroll to Top