OTVORITEV ZIMSKE SEZONE S PROMOCIJSKO CENO VOZOVNIC

Po uvodnem zimskem vikendu bo na Pohorju v soboto, 14. decembra, sledila uradna otvoritev nove zimske sezone s promocijsko ceno dnevnih smučarskih vozovnic. Ob tej priložnosti bo smučarje in ostale obiskovalce čakal še pester spremljevalni program, otvoritev pa bo imela tudi dobrodelni značaj.

To soboto bo na Pohorju veljala enotna cena dnevnih smučarskih vozovnic, ki bo znašala le 5 evrov/osebo. Smučišča bodo odprta od 9. do 14. ure, zatem pa bo med 14. in 17. uro mogoče še sankanje na otroškem poligonu Bellevue. Obenem bo na terasi koče Koča (tik pod zgornjo postajo gondole) potekala zabava Ski opening; začela se bo ob 13. uri, za dobro razpoloženje pa bosta poskrbela glasbenik Boštjan Konečnik in DJ Marko.

Ves izkupiček od smučarskih vozovnic, prodanih 14. decembra, bo šel v dobrodelne namene za otroke. V sodelovanju s Centrom za socialno delo Maribor bomo namreč izbrali 20 otrok, ki jim bomo podarili smučarsko opremo in 4-dnevni tečaj smučanja. Tega bodo lahko na Mariborskem Pohorju brezplačno koristili že v prazničnem decembru.

Od nedelje, 15. decembra, bo nato v veljavi redni obratovalni čas smučišč med 9. in 16. uro. Medtem bodo dnevne smučarske vozovnice še vedno naprodaj po znižanih cenah – 17 evrov za odrasle, 14 za mladino, študente in seniorje ter 10 evrov za otroke in invalide. Te cene bodo veljale do nadaljnjega.

Ker bo Pohorje to nedeljo prizorišče 3. Zimskega športnega vikenda, ki ga organizira Športna zveza Maribor, bodo omenjenega dne veljale subvencionirane cene dnevnih smučarskih vozovnic. Tako bo za prvih 600 smučarjev (ne glede na starost) dnevna vozovnica v nedeljo stala samo 10 evrov.

V preteklem tednu smo s snežnimi topovi zasneževali smučišča tako na Mariborskem Pohorju kot Arehu, kjer so topovi delovali tudi na progah Pisker in Cojzerica. Katera smučišča bomo na Pohorju pripravili do 14. decembra, bo odvisno od vremenskih razmer oziroma pogojev za zasneževanje v naslednjih dneh. Sobotna zabava na terasi koče Koča ob slabem vremenu odpade.

Od sobote naprej bo na Pohorju vozil smučarski avtobus na relaciji Bellevue–Areh. Vozni red tega avtobusa, ki je za imetnike smučarskih vozovnic brezplačen, bo objavljen na naših spletnih straneh.

VisitPohorje

Scroll to Top