(NE)DELOVANJE GONDOLE MED NEVIHTAMI

ZA VIKEND TUDI AVTOBUSNI LINIJI NA POHORJU
14.06.2019
DODATNE URE KROŽENJA GONDOLE IN PODALJŠAN KOLESARSKI VIKEND
19.06.2019

(NE)DELOVANJE GONDOLE MED NEVIHTAMI

Vse potnike na krožni kabinski žičnici obveščamo, da ta v času, ko se bliža nevihta ali piha močan veter, iz varnostnih razlogov preneha obratovati. Odločitev o (ne)delovanju na kraju sprejme vodja obratovanja, in sicer na podlagi vremenske napovedi ter podatkov z merilnih naprav na stebrih žičnice. Vodja obratovanja, ki je vedno prisoten na žičnici, se o tem odloči samostojno in z zavedanjem, da je odgovoren za potnike. Pri morebitni zaustavitvi je tako v ospredju varnost potnikov, ob vnovičnem zagonu pa morajo vremenske razmere dopuščati vsaj 15 minut obratovanja, da lahko žičnica v eni vožnji prepelje vse potnike.

Odkar z gondolo na Pohorju upravlja Marprom, v takšnih primerih nedelovanja po potrebi zagotavlja nadomesten avtobusni prevoz. Zanj se odločimo po preteku določenega časa, saj se lahko vreme hitro spreminja in zato najprej počakamo, ali bo kmalu oziroma v doglednem času mogoč zagon gondole. Če se izkaže, da razmere tega ne bodo dopuščale dlje časa, pa aktiviramo prevoz potnikov s Pohorja z avtobusom. Nazadnje smo imeli podoben primer v nedeljo, 16. junija, v poznih popoldanskih urah, vendar je nato še pred prihodom avtobusa, ki ga je naročil vodja obratovanja, gondola ponovno začela delovati.

V primerih, ko je treba počakati na prevoz bodisi z gondolo bodisi nadomestnim avtobusom, vse potnike prosimo za strpnost in razumevanje.

VisitPohorje