(NE)DELOVANJE GONDOLE MED NEVIHTAMI

Vse potnike na krožni kabinski žičnici obveščamo, da ta v času, ko se bliža nevihta ali piha močan veter, iz varnostnih razlogov preneha obratovati. Odločitev o (ne)delovanju na kraju sprejme vodja obratovanja, in sicer na podlagi vremenske napovedi ter podatkov z merilnih naprav na stebrih žičnice. Vodja obratovanja, ki je vedno prisoten na žičnici, se o tem odloči samostojno in z zavedanjem, da je odgovoren za potnike. Pri morebitni zaustavitvi je tako v ospredju varnost potnikov, ob vnovičnem zagonu pa morajo vremenske razmere dopuščati vsaj 15 minut obratovanja, da lahko žičnica v eni vožnji prepelje vse potnike.

Odkar z gondolo na Pohorju upravlja Marprom, v takšnih primerih nedelovanja po potrebi zagotavlja nadomesten avtobusni prevoz. Zanj se odločimo po preteku določenega časa, saj se lahko vreme hitro spreminja in zato najprej počakamo, ali bo kmalu oziroma v doglednem času mogoč zagon gondole. Če se izkaže, da razmere tega ne bodo dopuščale dlje časa, pa aktiviramo prevoz potnikov s Pohorja z avtobusom. Nazadnje smo imeli podoben primer v nedeljo, 16. junija, v poznih popoldanskih urah, vendar je nato še pred prihodom avtobusa, ki ga je naročil vodja obratovanja, gondola ponovno začela delovati.

V primerih, ko je treba počakati na prevoz bodisi z gondolo bodisi nadomestnim avtobusom, vse potnike prosimo za strpnost in razumevanje.

VisitPohorje

Scroll to Top