NA POHORJU ZAČELA DELOVATI TOVARNA SNEGA

V sklopu priprav na prihajajočo zimsko sezono smo na Mariborskem Pohorju v petek, 18. oktobra, zagnali napravo za izdelavo snega pri pozitivnih temperaturah, tako imenovano tovarno snega. Ta je nameščena v neposredni bližini zgornje postaje sedežnice Sleme, kjer bo delovala tudi v naslednjih dneh oziroma tednih.

S pomočjo omenjene naprave nameravamo izdelati zadostno količino snega, da bomo lahko uredili in v začetku decembra odprli smučarsko progo Bellevue z vlečnima trakovoma Bejbika 1 in 2. S tem se bo tudi začela nova zimska sezona na Mariborskem Pohorju, medtem ko uradno otvoritev sezone še vedno načrtujemo sredi decembra.

S 1. decembrom bodo na Mariborskem Pohorju tudi začele veljati nove sezonske smučarske vozovnice. Katera pohorska smučišča bodo poleg proge Bellevue na razpolago že v decembru, pa bo odvisno predvsem od vremenskih razmer oziroma pogojev za zasneževanje.

V minulih mesecih smo na Mariborskem Pohorju še nekoliko dopolnili nov avtomatiziran sistem zasneževanja, sedaj pa izvajamo različna dela na smučarskih terenih, žičniških napravah in drugi opremi. Tako se bomo ustrezno pripravili na bližajočo se zimsko sezono.

VisitPohorje

Scroll to Top