NA POHORJU BOMO ZNOVA POBIRALI KAMENJE IN ODPADKE

Prvo soboto v oktobru, 7. 10., na Mariborskem Pohorju pripravljamo 2. delovno akcijo, poimenovano MAR mi je In BORim se za Pohorje. Z njo vabimo Mariborčane k prostovoljni pomoči pri urejanju pohorskih strmin pred zimsko sezono. Ob tem bo akcija, namenjena vsem prijateljem Pohorja, tudi priložnost za prijetno druženje v naravi.

Omenjeno akcijo smo prvič organizirali oktobra lani, ko je privabila več sto ljudi, ki so se na Mariborskem Pohorju lotili odstranjevanja kamenja in različnih odpadkov. Ker se je delovna akcija lani izkazala za zelo uspešno, smo se odločili, da jo pripravimo tudi letos.

Tokratno čiščenje Pohorja se bo začelo 7. oktobra ob 10. uri, ko je predviden zbor pred spodnjo postajo krožne kabinske žičnice. Tam bodo udeleženci prejeli kuponček za brezplačen prevoz z gondolo, če bo na tej še potekal remont, pa jih bodo na Pohorje popeljale sedežnice Radvanje, Poštela in Sleme.

Zatem se bodo razkropili po različnih predelih Mariborskega Pohorja in na njih pobirali kamenje ter odvržene predmete oziroma odpadke. Zaželeno je, da imajo udeleženci seboj vedra za zbiranje kamenja in odpadkov, nekaj opreme, kot so na primer zaščitne rokavice, pa bomo zagotovili mi.

Z delovno akcijo, na kateri pričakujemo tako posameznike kot skupine, želimo prispevati h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Mariborskega Pohorja. Obenem pa na simboličen način dokazati, da je s skupnimi močmi možno veliko postoriti. Posameznim skupinam udeležencev bomo dodelili vodje, ki jih bodo seznanili z vsemi potrebnimi informacijami.

Obiskovalci, ki bodo sodelovali pri čiščenju pohorskih strmin, bodo prejeli tudi kuponček za 10-odstotni popust pri nakupu sezonskih smučarskih vozovnic po takrat veljavnem ceniku. Delovna akcija MAR mi je In BORim se za Pohorje bo trajala približno do 13. ure, ob koncu pa bomo udeležence pogostili še z brezplačno enolončnico in osvežilno pijačo.

Visit Pohorje

Scroll to Top