NA POHORJU BOMO 20. 10. ZNOVA POBIRALI KAMENJE IN ODPADKE

Jesenska delovna akcija urejanja pohorskih strmin po zelo dobrem odzivu v preteklih letih postaja tradicionalna. Letos jo bomo pod novim sloganom Prijatelji Pohorja izpeljali v soboto, 20. oktobra, ko Mariborčane znova vabimo k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja in različnih predmetov oziroma odpadkov s smučarskih prog.

Na Mariborskem Pohorju smo tovrstno delovno akcijo izvedli že v minulih dveh letih, obakrat pa je privabila številne prijatelje Pohorja. Zaradi tega smo ji letos, ko jo bomo skupaj organizirali Alpski smučarski klub Branik, javno podjetje Marprom in Pohorje Resort, tudi nadeli novo ime Prijatelji Pohorja. Pod tem imenom se bo 3. delovna akcija začela 20. oktobra ob 10. uri, ko je predviden zbor na ploščadi pred spodnjo postajo gondole.

Tam bomo med sodelujoče razdelili kupončke za brezplačen prevoz z gondolo, zaščitne rokavice in vreče, zaželeno pa je, da seboj prinesete vedra. Pobiranje kamenja in odvrženih odpadkov bo sočasno potekalo na različnih predelih Pohorja, pri čemer bomo posameznim skupinam udeležencev dodelili vodje, ki bodo razpolagali z vsemi potrebnimi informacijami.

Z delovno akcijo, na kateri pričakujemo tako posameznike kot organizirane skupine, želimo doprinesti h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Mariborskega Pohorja ter obenem dokazati, da je s skupnimi močmi in z dobro voljo mogoče veliko postoriti. Pri tem nam bodo letos ponovno pomagala še nekatera mariborska javna podjetja s svojo mehanizacijo in opremo.

Vsi udeleženci, ki boste v soboto sodelovali pri čiščenju pohorskih pobočij, boste prejeli tudi kuponček za 10-odstotni popust na trenutne cene sezonskih smučarskih vozovnic. Ob koncu delovne akcije Prijatelji Pohorja, ki bo trajala približno do 13. ure, pa bomo v izteku Snežnega stadiona za vse pripravili še brezplačno malico in osvežilno pijačo. Tako bo akcija tudi priložnost za prijetno druženje v naravi.

Visit Pohorje

Scroll to Top