NA POHORJU BO V TEM TEDNU BREZPLAČNO SMUČALO 500 ŠOLARJEV

Smučarski center Mariborsko Pohorje letos znova gosti vseslovensko akcijo Šolar na smuči, ki se odvija peto leto zapored. Med 21. in 25. januarjem bo tako na Pohorju brezplačno smučalo več kot 500 učencev osnovnih šol iz severovzhodne Slovenije, v glavnem iz četrtih razredov. Zanje smo poleg brezplačnih smučarskih vozovnic zagotovili tudi učitelje smučanja.

Akcija Šolar na smuči, ki je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki, letos poteka na Mariborskem Pohorju, Rogli, Cerknem in Krvavcu. Ob omenjenih smučiščih v njej sodelujejo še Smučarska zveza Slovenije (SZS), Zavod za šport Republike Slovenije Planica in Policija.

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja in pred prihajajočimi zimskimi počitnicami usvojijo pravila varnosti na smučiščih. Od leta 2014, ko je projekt Šolar na smuči zaživel, so sodelujoči smučarski centri omogočili brezplačno, zabavno in poučno izkušnjo na snegu že skoraj 10.000 učencem, od tega jih je več kot polovica prvič stopila na smuči.

Želja vseh partnerjev projekta je vlagati v znanje in približati otrokom enega od najlepših zimskih športov. Prav tako je pomembno, da se otroci naučijo, kako se pravilno vesti na smučišču in varno smučati, saj bo smučanje prijetno le, če bomo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni.

Visit Pohorje

Scroll to Top