NA 1. ZIMSKEM ŠPORTNEM VIKENDU BLIZU 4000 OBISKOVALCEV

Po končanem 1. Zimskem športnem vikendu Maribora, ki ga je 11. in 12. marca na Pohorju in v Ledni dvorani organizirala agencija Martura skupaj s partnerji, izvedbo te nove prireditve ocenjujemo kot uspešno. Kljub dokaj toplemu vremenu smo izpeljali skoraj ves načrtovani program, različne dejavnosti pa so na prizorišča privabile skupno okrog 4000 obiskovalcev.

Eden od ciljev Zimskega športnega vikenda Maribora je bil, da čim več ljudem približamo možnosti zimske rekreacije, ki jih ponujata Pohorje in Ledna dvorana. Tako so bile aktivnosti v glavnem brezplačne, vozovnice za krožno kabinsko žičnico so stale 1 evro, dnevne smučarske vozovnice in vstopnice za drsanje v Ledni dvorani pa so bile za 50 odstotkov cenejše. Glede na udeležbo na 1. Zimskem športnem vikendu ocenjujemo, da je bil zgoraj omenjeni cilj tudi dosežen.

V času minulega vikenda, 11. in 12. marca, smo prodali 634 različnih dnevnih smučarskih vozovnic in 2185 vozovnic za Pohorsko vzpenjačo (gondolo). V Ledni dvorani so različne dejavnosti (drsanje in hitrostno drsanje, kegljanje na ledu, hokej) privabile preko 300 udeležencev, podobno število pa jih je izkoristilo možnost brezplačnih prevozov z osemkolesnim vozilom na Pohorju. Kar velik je bil tudi interes za brezplačno učenje smučanja in nočne spuste s pležuhi, nekaj udeležencev pa se je zbralo še na kolesarskem tekmovanju.

Pri organizaciji 1. Zimskega športnega vikenda so se Marturi in Marpromu pridružili še Urad za šport Mestne občine Maribor, Športna zveza Maribor, Javni zavod Športni objekti Maribor, Enjoyment Pohorje, Smučarska šola Pohorje, Smat Pohorje, Športno društvo NLP – Naše lepo Pohorje, Hokejsko drsalni klub Maribor, Društvo kegljanja na ledu Ledenko Maribor in podjetje Webo. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Poleg športnih dejavnosti smo za udeležence 1. Zimskega športnega vikenda Maribora pripravili še družabni program, ki je vključeval tudi nagradno žrebanje. Na njem smo podelili naslednje nagrade:

1. nagrada – sezonska smučarska vozovnica
Maša Meško, Pohorska ulica 13/C
2000 Maribor

2. nagrada – sezonska vstopnica za Ledno dvorano
Marko Cafuta, Streliška cesta 16
2000 Maribor

3. nagrada – komplet smuči + vezi
Bojan Perko, Klinčevih 7
2351 Kamnica

 

Scroll to Top