Monika Hrastnik na krilih domače publike do naziva evropske prvakinje

8. 8. 2021

S finalnimi vožnjami se je danes na Pohorju zaključilo Evropsko prvenstvo v spustu I feel Slovenia. Maribor je prvič v zgodovini gostil tako prestižno tekmo. Prednost domačega terena in spodbudo publike je izkoristila domačinka, sicer članica Društva gorskih kolesarjev Pohorje in aktualna državna prvakinja Monika Hrastnik in si po najboljšem času na včerajšnjih kvalifikacijah danes privozila želen naziv evropske prvakinje.

»Proga je bila zahtevnejša kot včeraj. Še zmeraj ne dojamem svojega uspeha in se zahvaljujem vsem, ki so me prišli spodbujat,« je takoj po razglasitvi povedala Monika Hrastnik. »Verjamem, da je dober rezultat tudi napoved za naskok na najboljša mesta na tekmi za svetovni pokal, ki nas v Mariboru čaka danes teden.«

V moški konkurenci je naziv evropskega prvaka osvojil lanski dvakratni zmagovalec tekme za svetovni pokal v Mariboru, Francoz Loris Vergier. Luka Berginc je zasedel 13., Jure Žabjek pa 14. mesto. »S svojo vožnjo sem zadovoljen, čeprav sem v primerjavi s kvalifikacijami na progi pustil kakšno dodatno sekundo,« je povedal aktualni državni prvak Luka Berginc, s svojim nastopom pa je bil zadovoljen tudi Jure Žabjek. »Veselim se tekme za svetovni pokal prihodnji teden in čutim, da sem dobro pripravljen.«

Priprave na tekmo za svetovni pokal so se začele takoj po zaključku Evropskega prvenstva. Tako sta pod Pohorjem za teden dni že zaprti obe parkirišči, prav tako je zaprto tudi parkirišče pod hotelom Arena. Obiskovalce Pohorja prosimo za razumevanje in jim svetujemo, da se pod Pohorje pripeljejo z avtobusom ali s kolesom, parkirajo pa lahko tudi na t. i. strelišču.

»Verjamem, da bo današnji osvojeni naziv nove evropske prvakinje Monike Hrastnik pripomogel k še večjemu obisku tekme, ki bo kot vselej atraktivna za gledalce. V soboto bomo kvalifikacije zaključili s koncertom Happy Ol’ McWeasel, v nedeljo po tekmi pa sledi še dual slalom med najboljšimi gorskimi kolesarji na svetu,« je bogat spremljevalni program povzel direktor tekmovanja Iztok Kvas.

Scroll to Top