GondolaNeObratuje_Display_NovicaMarprom_765x400

MED ENODNEVNIM PREGLEDOM GONDOLA IZVEN POGONA

17. 06. 2021

Krožna kabinska žičnica na Mariborskem Pohorju v četrtek, 24. junija, izjemoma ne bo obratovala ves dan. Razlog je v tehničnem pregledu sklopke in ležaja na pogonskem kolesu na zgornji postaji, ki ga bo omenjenega dne opravila ekipa proizvajalca žičnice, podjetja Leitner iz Italije.

Ker gondola v četrtek ne bo v pogonu, bo tudi blagajna na njeni spodnji postaji tega dne zaprta. Po končanem pregledu bo prevoz z gondolo od petka, 25. junija, znova na razpolago po veljavnem voznem redu; tako bo v petek zaradi počitnic in praznika (dan državnosti) pričela voziti ob 9. uri in bo do 18. ure krožila neprekinjeno, zatem pa bo opravila še vožnje vsako polno uro do vključno 21. ure. Tak časovni razpon voženj (9.00–21.00) bo v skladu s trenutnim voznim redom veljal tudi v nadaljevanju šolskih poletnih počitnic.

V času enodnevnega tehničnega pregleda na krožni kabinski žičnici, s katerim skrbimo za dobro vzdrževanje in varno obratovanje žičnice, potnike oziroma obiskovalce Pohorja prosimo za razumevanje.

Visit Pohorje

Scroll to Top