MARIBORSKO POHORJE BO 9. JUNIJA V ZNAMENJU TEKA POGUMNIH

Mariborsko Pohorje bo 9. junija znova prizorišče tekaške preizkušnje Visit Pohorje BraveRun (Tek pogumnih). Letos tekače čaka kar nekaj novosti, s katerimi želimo atraktivno prireditev, ki bo na Pohorju gostovala peto leto zapored, približati čim širšemu krogu ljudi.

Udeleženci boste lahko svojo vzdržljivost, moč in spretnosti tokrat preizkušali na treh progah: poleg 5 in 10 kilometrov dolgih prog bomo namreč za Visit Pohorje BraveRun letos pripravili še krajšo in manj zahtevno trikilometrsko progo.

Start in cilj vseh bosta pri spodnji postaji gondole, vmes pa bo treba na osnovni 5-kilometrski progi premagati približno 25 različnih ovir, na 10-kilometrski (dva kroga) 50 ovir in na kratki progi 20. Med ovirami bo nekaj že poznanih iz preteklih let (splav na vodi, železna kletka, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40-metrska drča …), nekaj pa bo novih.

Tekaška preizkušnja na Pohorju je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjate s športom in si želite premagovati različne izzive ter se pri tem zabavati. Sodelujete lahko tako posamezniki kot skupine. Tek pogumnih se bo začel 9. junija ob 13. uri, že pred tem pa bo na sporedu tudi otroško-družinski Visit Pohorje BraveRun.

Čeprav bodo prijave možne še na dan dogodka, zaradi manjše gneče priporočamo, da prijavo opravite že prej; to lahko storite na spletni strani www.braverun.com/, kjer so dostopne tudi vse informacije o prireditvi in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo.

Visit Pohorje

Scroll to Top