MARIBOR SI V MEDNARODNI KOLESARSKI ZVEZI UTRJUJE MESTO ZANESLJIVEGA ORGANIZATORJA

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je v letošnjem koledarju tekem v disciplini spust za Maribor rezervirala kar tri pomembne termine. Bike park Pohorje bo med 3. in 15. avgustom gostil tekmo svetovnega pokala 2021 Mercedes-Benz UCI Mountain Bike, tekmo evropskega pokala in evropsko prvenstvo. Slednji dogodek se bo po pohorskih strminah odvijal premierno, saj v štajerski prestolnici tekme za evropsko prvenstvo še nismo gostili.

Ob tem vse domače rekreativne gorske kolesarje obveščamo, da že to soboto, 13. marca, začenjamo letošnjo kolesarsko sezono v Bike parku Pohorje. Odprli bomo rdečo progo Red line, za podrobnejše informacije pa predlagamo, da nas spremljate na spletni in Facebook strani Bike parka.

Čeprav smo karavano najboljših gorskih kolesarjev na svetu v Mariboru pričakovali 24. in 25. aprila, je še zmeraj trajajoča pandemija covid-19 vnovič posegla v načrte UCI. Na zahtevni Mercedes-Benz UCI Mountain Bike Worldcup progi se bodo najboljši kolesarji v disciplini spust pomerili na kvalifikacijah v soboto, 14. 8., in tekmi v nedeljo, 15. 8.

Tekmovanja se bodo v Mariboru začela že v torek, 3. 8., ko bodo Bike park zavzeli tekmovalci za evropski pokal. Med 6. in 8. 8. pa bo v Bike parku Pohorje potekalo tudi evropsko prvenstvo. Da bodo tekmovanja zares zanimiva in nepredvidljiva, se bodo tekmovalci na tekmah preizkusili na dveh različnih progah. Predvidevamo namreč, da se bo večina tekmovalcev udeležila obeh velikih tekmovanj, nekateri tudi vseh treh, Maribor pa bo v tem obdobju gostil približno 1.500 tekmovalcev.

»Ponosni smo, da nam je Mednarodna kolesarska zveza zaupala tudi izvedbo evropskega prvenstva, s čimer si Maribor utrjuje položaj zanesljivega in profesionalnega organizatorja tekem na najvišjem nivoju,« je ob potrditvi terminov povedal soorganizator in vodja tekmovanja Iztok Kvas. »Trenutno še ne moremo napovedati, ali bomo ogled tekem lahko omogočili tudi gledalcem, a lanske izkušnje so pokazale, da je Pohorje dovolj veliko, da lahko na varni medsebojni razdalji ob progi tekme spremljajo vsi, ki jih navdušuje gorsko kolesarstvo.«

Visit Pohorje

Scroll to Top