Konec marca odpira vrata pohorski kolesarski park

Z odprtjem Bike parka Pohorje se bo v petek, 31. marca, pričela nova kolesarska sezona na Mariborskem Pohorju. Na začetku bodo spusti z gorskimi kolesi v Bike parku mogoči po progi Red Line in spodnjem delu proge Flow Line. Sprva bodo veljale enotne cene dnevnih vozovnic v višini 19 EUR, sicer pa cenik 2023 prinaša nekaj novosti.

Med temi je denimo ugodna paketna vozovnica ½ + 2, ki prvi dan velja od 12. ure naprej, zatem pa še dva cela dneva. Nova je tudi vozovnica Gravity Card MB; vsak imetnik evropske vozovnice Gravity Card (ta velja od 8. aprila do 5. novembra), ki jo bo kupil na blagajni pod Pohorjem, bo zraven brezplačno dobil še vozovnico Gravity Card MB, s katero bo lahko obiskoval Bike park Pohorje v letu 2023 že pred 8. 4. in tudi po 5. 11. Za tiste, ki Gravity Card kupijo drugje, pa v času izven njene veljave cenik Bike parka vključuje dnevno vozovnico po enotni ceni 20 EUR (oz. 19, če je urejena le ena proga). Vozovnice so že v prodaji, celoten cenik pa je dostopen na tej povezavi.

Kolesarski park na Mariborskem Pohorju bo na začetku sezone odprt med 9. in 18. uro, ko bo krožna kabinska žičnica v petek, soboto in nedeljo (31. 3.–2. 4.) krožila neprekinjeno. Zaradi remonta na krožni kabinski žičnici bo Bike park aprila deloval samo ob petkih, sobotah in nedeljah ter še oba praznična dneva – velikonočni ponedeljek (10. 4.) in dan upora proti okupatorju (27. 4.).

Ob vstopu v novo kolesarsko sezono bomo na Mariborskem Pohorju takoj pričeli urejati tudi ostale proge – Flow Line, World Cup Line in Fury Trail. O njihovem odprtju bomo kolesarje pravočasno obvestili. Pri tem opozarjamo, da se v skladu s splošnimi pogoji poslovanja vožnja izven urejenih kolesarskih prog Bike parka Pohorje (po nelegaliziranih progah) sankcionira z odvzemom oz. preklicem vozovnice.

V avgustu in septembru, ko je načrtovana zaustavitev krožne kabinske žičnice zaradi izgradnje vmesne postaje, bodo za prevoz na vrh služile sedežnice Radvanje, Poštela in Sleme. Vse tri bodo opremljene s kavlji za kolesa. Kljub temu bomo za čas, ko krožna kabinska žičnica med izgradnjo vmesne postaje ne bo obratovala, ustrezno podaljšali veljavnost letnih vozovnic Bike park Pohorje.

Scroll to Top