EVROPSKA VOZOVNICA TUDI NA MARIBORSKEM POHORJU

Smučarsko središče Mariborsko Pohorje je pred začetkom nove zimske sezone pristopilo k projektu Snowpass, ki predstavlja največjo povezavo evropskih smučišč z enotno smučarsko vozovnico. Na blagajnah pod Pohorjem bo tako od ponedeljka, 23. septembra, naprodaj tudi posebna vozovnica »Snowpass card«; z njo lahko imetniki v vsakem od sodelujočih centrov ali skupini smučišč pozimi smučajo do 10 dni.

V program Snowpass je trenutno vključenih več kot 100 smučarskih centrov v Evropi; od slovenskih v njem sodelujejo še Cerkno, Golte, Gače, Šentjošt, Ribnica na Pohorju in Kanin, med tujimi pa na primer Petzen, Innerkrems, Goldeck in Arnoldstein – Dreilaendereck v Avstriji, več smučišč Furlanije – Julijske krajine v Italiji, Isola 2000 v Franciji, Sierra Nevada v Španiji itd. Do 10 dni smuke je v posameznem smučarskem središču ali skupini povezanih smučišč moč izkoristiti po izbiri kadarkoli v zimski sezoni – zaporedoma ali v različnih terminih.

V skladu z določili programa Snowpass bodo tovrstne vozovnice sprva na voljo po akcijskih cenah: odraslim za 395 evrov, za otroke letnikov 2007–2015 pa je začetna cena 345 evrov. Z 12. novembrom se bosta nato navedeni ceni občutno povišali. Za otroke letnikov 2016–2019 je cena v vseh obdobjih prodaje 49 evrov.

Ob nakupu vozovnice Snowpass, pri čemer je treba imeti seboj osebni dokument, bomo na blagajnah pod Pohorjem kupcem izdali račun in jih vnesli v sistem, zatem pa bodo po pošti prejeli kartico Snowpass. To bodo ob obisku smučišča v času zimske sezone predložili na blagajnah in na podlagi tega prejeli ustrezno smučarsko vozovnico.

Celoten projekt, ki ga podpira tudi mednarodna smučarska organizacija FIS, je opisan na spletni strani www.snowpass.com. Na njej so tudi predstavljena vsa sodelujoča smučišča.

VisitPohorje

Scroll to Top