ČOPOVA PROGA V PETEK ZARADI ZASNEŽEVANJA NE BO ODPRTA

11. 02. 2021

Kljub nekaj centimetrom novozapadlega snega na Mariborskem Pohorju v petek, 12. februarja, ne bo odprta Čopova proga do doline. Razlog je v tem, da bomo napovedane nizke temperature izkoristili za celodnevno zasneževanje in urejanje proge. Dodatne zaloge snega potrebujemo tudi za ponovno pripravo smučarskih povezav med Bellevuejem in Arehom, ki so trenutno zaprte.

Ta petek bo zato smuka do doline možna samo po Snežnem stadionu, kjer je zasneževanje v teku že danes. Od sobote naprej pa bodo nato znova odprte proge od vznožja Mariborskega Pohorja, preko smučarskih povezav na Areh in tam do spodnje postaje Piskra. Tako bomo predvidoma do konca zimskih šolskih počitnic omogočali rekreacijo na skoraj vseh pohorskih smučarskih progah.

Od sobote do konca počitnic bo na relaciji med Bellevuejem in Arehom vozil en smučarski avtobus; prevoz z njim je za smučarje brezplačen. Vse obiskovalce ob prihodu na Pohorje pozivamo k spoštovanju zaščitnih ukrepov, kot so vzdrževanje varnostne razdalje, obvezno nošenje mask in razkuževanje rok.

Visit Pohorje

Scroll to Top