Ciljna arena na svetovnem pokalu letos še bolj atraktivna

28. 7. 2021

Čez dobra dva tedna, 14. in 15. avgusta, se nam v Bike parku Maribor na Pohorju obeta letošnja tekma za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu v disciplini spust, ki jo bo zaznamovala tudi nova lokacija ciljne arene. Letos bomo progo, na kateri se bodo preizkusili najboljši spustaši na svetu, podaljšali vse do parkirišča pod Pohorjem. »Atraktiven skok in spust do parkirišča, kjer bodo tekmovalce pričakali navijači, je zagotovo največja tehnična sprememba na progi letos,« je povedal vodja tekmovanja Iztok Kvas, ki je začetek priprave podaljška proge napovedal za drugo polovico tega tedna. Parkirišče bo v času pripravljalnih del na voljo kot običajno.

»Letos se veselimo predvsem povratka gledalcev, navdušenja nad tem ne skrivajo niti tekmovalci. Vstopnice so že na voljo, vse informacije o nakupu pa obiskovalci najdejo na spletni strani www.worldcup.si. Vstopnice lahko obiskovalci kupijo tudi z unovčenjem bonov, na vstopu na prireditveni prostor pa bomo, skladno z veljavnimi predpisi, preverjali PCT pogoj,« je povedal Iztok Kvas.

Poseben poudarek bo na letošnji tekmi namenjen tudi trajnostnem vedenju tekmovalcev in obiskovalcev. »Zavedamo se, da lahko največ za ohranjanje čistega okolja naredimo sami, zato vse udeležence spodbujamo k vedenju, ki ohranja Pohorje zeleno. Dosledno bomo ločevali odpadke, med tekmovalci in njihovimi ekipami spodbujali pitje vode iz pipe, med obiskovalci pa tudi trajnostne oblike prevoza do prireditvenega prostora – najraje bi videli, da bi se vsi pripeljali s kolesi ali z mestnim avtobusom številka 6.« Zaradi ciljne arene, ki bo letos na parkirišču, bo pod Pohorjem obiskovalcem na voljo še manj parkirnih mest kot v preteklih letih, parkirati bo mogoče na strelišču, pri čemer bo za celodnevno parkiranje treba odšteti 3 €.

Zaradi izjemnega organizacijskega zalogaja nas veseli podpora lokalnega okolja. »Javni holding Maribor je ponosen, da s svojo povezovalno vlogo prispeva tudi h krepitvi športnega potenciala mesta. Kot generalni pokrovitelj tekme za svetovni pokal v spustu, evropskega pokala in evropskega prvenstva bomo s podjetji Snaga, Mariborski vodovod, Pogrebno podjetje, Nigrad in Marprom poskrbeli za odvoz odpadkov, čiščenje prireditvenega prostora, na tekmovališču bomo s pitniki zagotavljali odlično vodo iz pipe, skrbeli za urejen režim parkiranja in ustrezne cestne zapore ter za najboljše spustaše pripravili cvetne aranžmaje. Veseli nas, da so dogodki trajnostno naravnani in verjamemo, da bomo s strokovno pomočjo naših podjetij prispevali k uspešni in varni izvedbi vseh tekmovanj. Tekmovalcem želimo odlično izpeljane vožnje, obiskovalcem pa veliko sproščene poletne zabave, « je povedala direktorica Javnega holdinga Maribor mag. Lidija Pliberšek.

Dogajanje pod Pohorjem bo v času svetovnega pokala zaokrožil tudi pester spremljevalni program, med drugim tudi Street Food ponudba, koncert priljubljene zasedbe Happy Ol’ Mcweasel in paralelni slalom kot neformalno tekmovanje med najboljšimi spustaši na svetu, ki bo na sporedu v nedeljo, po zaključku tekme za svetovni pokal.

Pred začetkom svetovnega pokala nas že naslednji teden pod Pohorjem čakata dve evropski preizkušnji. Med 3. in 5. avgustom se bodo spustaši pomerili na evropskem pokalu, med 6. in 8. avgustom pa bomo prvič v zgodovini tekem na Pohorju organizirali evropsko prvenstvo. Obe evropski preizkušnji bosta sicer prav tako potekali po WorldCup progi, ki pa se bo po tehnični zahtevnosti razlikovala od tiste, pred katero imajo veliko spoštovanje tudi najboljši na svetu.

Visit Pohorje

 

Scroll to Top