BREZPLAČNO TESTIRANJE ČEZ VIKEND TUDI NA SMUČIŠČU

06. 01. 2020

V organizaciji Mestne občine Maribor, Zdravstvenega doma Maribor in podjetja Marprom bo za smučarje in ostale obiskovalce Mariborskega Pohorja to soboto in nedeljo, 9. in 10. januarja, zagotovljeno brezplačno hitro testiranje na covid-19 na dveh vstopnih točkah na smučišče. Potekalo bo na spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače v prostorih smučarskega servisa, s seboj pa je treba obvezno prinesti zdravstveno izkaznico.

Po odloku Vlade RS morate smučarji oziroma uporabniki žičniških naprav trenutno še vedno imeti negativen test na covid-19, ki ni starejši od 24 ur. Vsi, ki boste v soboto in nedeljo obiskali Pohorje, boste lahko testiranje na navedenih lokacijah oba dneva opravili med 8. in 12. uro. Izvajale ga bodo pooblaščene ekipe Zdravstvenega doma.

Ker je predložitev testa trenutno precejšnja ovira za smučarje, ob zagotovitvi brezplačnega testiranja na smučišču pričakujemo večji obisk. Zato bo na Pohorju, kjer je zapadlo do 25 centimetrov novega snega, čez vikend odprtih več smučarskih prog kot sedaj; smuka bo možna od spodnje postaje Slemena na Mariborskem Pohorju, preko smučarskih povezav do spodnje postaje Piskra na Arehu.

Pri tem smučarje znova pozivamo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujete že uveljavljene zaščitne ukrepe, kot so vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje obraznih mask in razkuževanje rok. To velja tako ob testiranju kot na blagajnah in žičniških napravah.

Na teh je še vedno omejeno število potnikov; v gondoli, kjer je obvezna uporaba kirurške maske, se lahko hkrati peljeta največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, medtem ko so ostale odprte žičniške naprave lahko polovično zasedene, če ne gre za osebe iz istega gospodinjstva.

VisitPohorje

Scroll to Top