BRAVE RUN ŽE PETO LETO V OBJEMU ZELENEGA POHORJA

Z organizacijo različnih prireditev na Mariborskem Pohorju prispevamo k živahnemu dogajanju tudi v poletni sezoni. To poletje bo Pohorje že peto leto zapored prizorišče atraktivne tekaške preizkušnje BraveRun (Tek pogumnih). Letos bo potekala 1. julija, prvič pa jo prirejamo pod imenom Visit Pohorje BraveRun.

Tek pogumnih oziroma BraveRun ni običajna tekaška preizkušnja, saj morajo tekači na poti do cilja premagati različne ovire in prepreke – jih preskočiti, preplezati, preplaziti, prebroditi ali preplavati. Na progi se soočijo z vodo, blatom, vrvmi, naravnimi ovirami razgibanega Pohorja itd. Tako pri teku, premagovanju višinske razlike in ovir poleg vzdržljivosti preizkusijo še svojo moč, spretnost, ravnotežje, iznajdljivost, sposobnost hitrega sprejemanja odločitev in tudi timski duh.

Visit Pohorje BraveRun se bo začel 1. julija ob 12. uri, ko se bodo udeleženci podali na 5-kilometrsko progo s približno 20-imi ovirami. Tisti, ki bodo izbrali daljšo različico tekmovanja, bodo pretekli 2 kroga, kar torej pomeni 10 kilometrov in 40 ovir. Že pred tem se bo dopoldan začel tudi otroški Visit Pohorje BraveRun z raznimi otrokom prilagojenimi ovirami.

Start in tudi cilj 5-kilometrske proge bo ob spodnji postaji krožne kabinske žičnice. Na progo bomo letos namestili nekatere ovire, ki so že v preteklih izvedbah prireditve navdušile udeležence (50-metrska drča, leseni vzpon itd.), nekaj ovir pa bo novih in bodo presenečenje za tekmovalce. Ti se lahko podajo na progo predvsem z namenom zabave in druženja, lahko pa je v ospredju tudi tekmovalni vidik. Zato bomo tistim, ki bodo želeli, omogočili tudi merjenje časa.

Na Visit Pohorje BraveRun se lahko prijavijo tako posamezniki kot skupine (ekipe žensk, moških ali mešane ekipe), pri čemer bodo prijave možne tudi še na dan dogodka, a zaradi manjše gneče priporočamo, da tekmovalci prijavo opravijo že prej. To lahko storijo na spletni strani na naslovu https://braverun.com/, kjer so dostopne tudi vse informacije o prireditvi.

Visit Pohorje

Scroll to Top